Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑ ΤΟΥ ZDF

Δελτία «ειδήσεων» γεμάτα ειρωνείες για την κυβέρνηση Τσίπρα, ανθελληνικές εκπομπές και η... μονταζιέρα να δουλεύει στο φουλ. Καλώς ήρθατε στον κόσμο του ZDF!

Το δεύτερο κρατικό κανάλι της Γερμανίας δεν σταμάτησε να καλλιεργεί κλίμα κατά της Ελλάδας σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης. Τη «σημαία» κράτησε ψηλά η γνωστή παρουσιάστρια του κεντρικού βραδινού δελτίου του καναλιού, Μαριέτα Σλόμκα, με τη φαρμακερή ειρωνεία για τους Έλληνες που τη διακρίνει. Το περασμένο Σάββατο το δελτίο της άρχισε ως εξής: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας,

Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Οικονομικών, Γάνης Βαρουφάκης, γύρισαν από τις Βρυξέλλες πανηγυρίζοντας ότι πέτυχαν να νικήσουν την τρόικα και τους υπόλοιπους δεκαοχτώ υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ. Ασφαλώς όμως και δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Αφού, λοιπόν, εκφράζει και προσωπική άποψη στο δελτίο ειδήσεων (!), συνεχίζει: «Βέβαια, δικαιολογείται η ρητορική τους, επειδή πρέπει να αντιμετωπίσουν τώρα τους ψηφοφόρους τους και το εσωτερικό του κόμματός τους», δίνοντας αμέσως «πάσα» στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, το οποίο και ετοίμασε η ανταποκρίτρια από την Αθήνα Νικόλ Ντίκμαν, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση των Αθηνών «πρέπει τώρα να ετοιμάσει τη λίστα μέχρι τη Δευτέρα, αλλά τη Δευτέρα στην Ελλάδα είναι αργία». Την ίδια ώρα η «μονταζιέρα» του ZDF δείχνει πλάνα από έναν σκύλο που κοιμάται ξαπλωμένος φαρδύς πλατύς στα σκαλοπάτια της πλατείας Συντάγματος με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων.

«Σ' αυτή την πλατεία», λέει, «γίνονταν συγκεντρώσεις κόσμου για στήριξη της κυβέρνησης. Σήμερα μόνο τουρίστες είναι εδώ». Το ρεπορτάζ συνεχίζει με απόψεις δημοτών της Νίκαιας «που δεν πιστεύουν πια κανέναν πολιτικό στην Ελλάδα», για να καταλήξει στη γνώμη του πανεπιστημιακού Λουκά Τσούκαλη, ότι «ο χρόνος για μεταρρυθμίσεις που ζητά η Ελλάδα είναι πολύ λίγος». Σε αντίθεση με το ZDF, το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έδωσε όλες τις ειδήσεις που αφορούσαν στην Ελλάδα «στεγνά», αξιοπρεπώς και χωρίς προσωπικά σχόλια των παρουσιαστών.

Αξίζει όμως να θυμίσουμε τα... κατορθώματα της πρωσικής καταγωγής παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου του ZDF. Η κυρία Σλόμκα τον Νοέμβριο του 2013 επιτέθηκε μέσα από το δελτίο της με άκρατη ειρωνεία στον πρόεδρο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών του με τη Μέρκελ και τη κυβερνητική συνεργασία των δύο κομμάτων, επειδή ο Γκάμπριελ ήθελε να βάλει μέρος αυτών των διαπραγματεύσεων σε δημοψήφισμα μεταξύ των μελών του κόμματός του. Του είπε, λοιπόν, «στον αέρα» με ύφος εκατό καρδιναλίων κατά τη διάρκεια του δελτίου ότι «αυτό ακούγεται... αντισυνταγματικό», εκείνος εξοργίστηκε και της απάντησε «ας αφήσουμε αυτές τις ανοησίες», για να του αντιγυρίσει εκείνη με περισσή αυθάδεια «δεν θα σε αφήσω να με μειώσεις»! Ήταν προφανές ότι η παρουσιάστρια... βιαζόταν να κλείσει η συμφωνία του Γκάμπριελ με τη Μέρκελ, επειδή το γερμανικό Σύνταγμα δεν έδινε άλλο χρόνο για διαπραγματεύσεις! Μετά το σκάνδαλο αυτό η κυρία Σλόμκα (προφανώς κατ' απαίτηση του SPD) δεν πάτησε στο δελτίο για περίπου έναν μήνα...

Ανθελληνική εκπομπή

Την περασμένη Κυριακή όμως στο ZDF έκανε την εμφάνισή της και μια «ενημερωτική» (;) εκπομπή με τίτλο «Δραχμή ή ευρώ» και με υπότιτλο «Τι κοστίζει σ' εμάς η Ελλάδα; Βοηθά η συνέχιση πληρωμών για να βγει από την κρίση,·» με παρουσιαστή τον γνωστό Πέτερ Χάνε και καλεσμένους του τον πρώην βουλευτή των Ελεύθερων Δημοκρατών Φρανκ Σέφλερ και τον ελληνικής καταγωγής πολιτικό αναλυτή Αλέξη Πασσαράκη, ο οποίος απεγνωσμένα προσπάθησε να καταδείξει τα «κατορθώματα» του Βερολίνου, υπογραμμίζοντας ότι «η τρόικα έκανε στην Ελλάδα "μαζική εκτέλεση"», εννοώντας την ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο παρουσιαστής τον έκοψε αμέσως για να ρωτήσει τον πρώην βουλευτή του FDP «και τι να κάνουμε με τους ανθρώπους αυτούς τώρα,·», για να απαντήσει ο Σέφλερ «ναι, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τον γερμανικό λαό...», αναμασώντας τη γνωστή «καραμέλα» πόσα έχει δώσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ο Γερμανός φορολογούμενος. Και υπογράμμισε: «Μ' αυτή την πολιτική που ακολουθούμε στις χώρες του Νότου ο Γερμανός αποταμιευτής χάνει κάθε χρόνο 70 δις ευρώ». (Διερωτάται εύλογα κανείς πού το βρήκε αυτό το ποσό άραγε!...) Φυσικά, στην εκπομπή παρουσιάζεται σε βίντεο και δήλωση του Γκάμπριελ, που τονίζει ότι «δεν μπορούμε να ελαφρύνουμε την Ελλάδα και να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι»...


 Πηγή: Γιάννης Κριτσαντώνης – «Επίκαιρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: