Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ!

Ο ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΜΗΝΥΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Στην πρωτοφανή ενέργεια υπουργός εν ενεργεία να μηνύσει εισαγγελείς και μάλιστα για κατάχρηση εξουσίας προχώρησε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης.

Ο κ Χαϊκάλης υπέβαλε στην εισαγελλία του Αρείου Πάγου μυτήρια αναφορά κατά του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου και του αντιεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου για κατάχρηση εξουσίας
Η προσφυγή του σχετίζεται με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση των καταγγελιών του ιδίου για απόπειρα χρηματισμού του ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μπήκε στο αρχείο το Δεκέμβριο του 2014. Ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε καταγγείλει ότι ο επενδυτικός σύμβουλος Γιώργος Αποστολόπουλος,
είχε επιχειρήσει να τον δωροδοκήσει υποβάλλοντας μάλιστα στις δικαστικές αρχές ηχητικό υλικό από συνάντηση που είχε με τον παρ” ολίγον κουμπάρο του. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Γιώργος Αποστολόπουλος θα του έδινε συνολικά 2 με 3 εκατ. ευρώ προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο κ. Αποστολόπουλος είχε κληθεί ως ύποπτος τέλεσης του κακουργήματος της απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή. Τελικά όμως ο εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος αποφάσισε, με πόρισμα 7 σελίδων, να θέσει την υπόθεση στο αρχείο διαπιστώνοντας ότι «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος, ούτε η βασιμότητα της καταγγελίας». Κατά την έρυενα διαπιστώθηκε ότι στην επίμαχη συνάντηση μεταξύ του νυν υφυπουργού και του φίλου του σε καφέ κεντρικού ξενοδοχείου, ο ένας κατέγραφε τον άλλο.
Ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων θεωρεί ότι τόσο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας όσο και ο εισαγγελέας που χειρίστηκε τη δικογραφία υπέπεσαν με τις πράξεις τους στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: