Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΡΕΣΑΛΤΑ ΤΗΣ «ΜΑΪΜΟΥ» ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Προχτές το απόγευμα μερικές χιλιάδες «εχθροί της χώρας», σύμφωνα με δήλωση της υπεύθυνης για τη κυβερνητική εκπροσώπηση, διαδήλωσαν με τον νόμιμο τρόπο που αυτοί επέλεξαν και ζήτησαν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.
Η κυβέρνηση και ο ηγετικός πυρήνας του πολιτικού αχταρμά που την στηρίζει, δηλαδή το μίγμα πλούσιων αστών πολιτικών πολλοί εκ των οποίων υπηρέτησαν πιστά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις , ιδεοληπτικών βαρεμένων, ακροδεξιών , επηρμένων και πρώην παρατρεχάμενων του Άκη, απάντησε στους διαδηλωτές με γκεμπελικού τύπου επιχειρήματα που θα ζήλευαν και τα πιο συντηρητικά και σκοτεινά καθεστώτα της δεκαετίας του ’50 .
Ήρξατο χειρών αδίκων ο μέγας, το δέμας (μόνο), λαλίστατος φοιτητής Νομικής Αθηνών και , φευ, Υπουργός Παιδείας Φίλης, ο οποίος αμφισβήτησε τη νομιμότητα των πράξεων και λόγων των διαδηλωτών επικαλούμενος το Σύνταγμα της Ελληνικής δημοκρατίας.
Μέγας ο επικοινωνιακός θόρυβος και η ομάδα εξουσίας,
εκ της φύσεώς της άλλωστε, παρουσιάστηκε για πολλοστή φορά διχασμένη αφού άλλοι έψεξαν εμμέσως τον φοιτητή Νομικής Υπουργό, άλλοι τον κάλυψαν αναλογιζόμενοι ότι μια σχετική διαφωνία με τα λεγόμενά του θα εμπόδιζε μια πιθανή συμμετοχή τους στην ομάδα εξουσίας στο μέλλον…
Μη λησμονούμε ότι ο φοιτητής Νομικής Φίλης είναι ένας από τους κορυφαίους επικοινωνιακούς πολιορκητικούς κριούς της κυβέρνησης και κατά καιρούς χρησιμοποιείται και λειτουργεί ως μηχανισμός πρόκλησης επικοινωνιακού θορύβου και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
Όντας δε τις περισσότερες φορές μακριά από την ουσία αυτών που ισχυρίζεται, κυρίως σε θέματα που άπτονται του αντικειμένου του, αρκείται σε πομφόλυγες , εικασίες  και λεξιπαίγνια απευθυνόμενος κυρίως σε ομάδες  «τακτοποιημένων» αλλά και φίλα προσκείμενων  στην κυβέρνηση που αναζητούν τύχη μέσω των επόμενων τακτοποιήσεων….
Για τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας νομίζαμε ότι ανήκε σε άλλη πολιτική ράτσα. Είναι βέβαιο ότι δεν τον χαρακτηρίζει ούτε πολιτικός υδροκεφαλισμός ούτε άγνοια κινδύνου.
Ο Νεφελούδης είναι παλιά καραβάνα στην ανανεωτική αριστερά. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας αντιπροσωπεύει και υπηρετεί μια «νέου τύπου αριστερά», τη δική του αριστερά που έχει «ανανεωθεί» όχι επί τα βελτίω αλλά επί τα χείρω. .
Οι πρόσφατες αντιδράσεις  του, αλαζονικές όντως,  απέναντι στους «παραιτηθείτε», όχι μόνο δεν συγκινούν κανέναν αλλά απεναντίας αμαυρώνουν την πολιτικο – ιδεολογική του αφετηρία , το πολιτικό του start–up, ένα κόμμα που θεωρούσε τον διάλογο ως υπαρξιακό του υπογάστριο.
Ποιος από τους Δρακόπουλο, Κύρκο, Φιλίνη και τόσους άλλους θα επιδοκίμαζε τη «θεωρία του καλσόν» την οποία προσφάτως (;) ηράσθη σφόδρα και εισήγαγε στον πολιτικό βίο ο Νεφελούδης ;
Νομίζω ότι εδώ ο Αίσωπος επιβεβαιώνεται πλήρως. «Ο της φιλοδοξίας έρως τον ανθρώπων νουν επιθολεί» . Με άλλα λόγια η φιλοδοξία θολώνει το μυαλό. Να είναι μόνο η φιλοδοξία; Με όρους αριστερής οπτικής θα θυμίσω ότι ο Λένιν θα έλεγε ότι στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα…
Την απόπειρα επικοινωνιακής όμως συγχορδίας της κυβέρνησης συνδράμουν και άλλα φερέφωνα.
Είναι αυτοί οι ακάματοι τροφοδότες της τηλεοπτικής πρωινής ζώνης. Είναι οι άνθρωποι των επάρατων καναλιών που κολλάνε κάθε πρωί, ενίοτε και βράδυ, τα κομματικά τους ένσημα, υποδυόμενοι ρόλους αγωνιστών και μαχητών.
Είναι αυτοί που προκαλούν την οργή των τηλεθεατών με την πρακτική των λεονταρισμών και την υστερία που τους χαρακτηρίζει. Βέβαια, όπως έγραψε ο Όργουελ, όλη η πολεμική προπαγάνδα, οι κραυγές και τα ψέματα και το μίσος, έρχονται, όλα ανεξαιρέτως, από ανθρώπους που δεν πολεμούν αλλά «σκούζουν».
Είναι άνθρωποι που δεν αμφιβάλλουν ποτέ και για τίποτε, αρέσκονται σε μονολόγους διανθισμένους με περίσσεια ειρωνεία και πολιτικό κουτσαβακισμό μακριά και πέρα από κάθε ίχνος πολιτικού πολιτισμού. ..
Παραφράζοντας τον Mencken  θα έλεγα ότι όσο πιο πολιτικά απολίτιστος είναι ένας άνθρωπος, τόσο πιο σίγουρος είναι ότι ξέρει ακριβώς τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Ο πολιτικά πολιτισμένος άνθρωπος έχει πάντα αμφιβολίες και  είναι ανεκτικός.  Αλλιώς βαφτίζει τους αντιπάλους του συλλήβδην φασίστες, ακροδεξιούς και εσχάτως εχθρούς της πατρίδας !
Η κυβερνητική εκπρόσωπος, εντελώς ανερυθρίαστα χαρακτήρισε εχθρούς της χώρας τους διαδηλωτές του «παραιτηθείτε».  Γιατί άραγε ; Τι φοβούνται ; Ποιοι φοβούνται τον κοινωνικό διάλογο ; Γιατί αυτό φοβούνται.
Το άνοιγμα μιας συζήτησης που θα αμφισβητήσει τα πεπραγμένα τους, που θα καταδείξει την τεράστια απόσταση ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά είναι και αυτό που πασχίζουν με κάθε μέσο, ακόμη και με απειλές , να δείξουν ότι είναι.
Άλλωστε μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που ο εχθρός σου φοβάται περισσότερο, από τα μέσα που χρησιμοποιεί για να σε κάνει να φοβηθείς. Δημιούργησαν το δικό τους μύθο. Στην ουσία επένδυσαν σε ένα μεγάλο εχθρό της αλήθειας που όμως δεν είναι το ψέμα !
Είναι ο επίμονος, πειστικός και «ρεαλιστικός» μύθος τους. Ο μύθος μιας νέου τύπου «αριστεράς». Μιας αριστεράς που δεν ορρωδεί, δεν καταισχύνεται για το χάος που τη χωρίζει με το ιστορικό ηθικό της  περιεχόμενο. Μιας αριστεράς που κάποτε προκαλούσε το σεβασμό των αντιπάλων της…
Κουβαλούσαν ένα βαρύ ιστορικό αξιακό φορτίο. Το αποτίναξαν, απελευθερώθηκαν… Στην καμήλα,  αν αφαιρέσεις το φορτίο της καμπούρας της, δεν θα είναι πλέον καμήλα.
Έτσι και αυτοί , χωρίς παρελθόν, δεν είναι πλέον αριστεροί.
Η «μαϊμού αριστερά» κόλλησε στην εξουσία και προσπαθεί να αναρριχηθεί ακόμη ψηλότερα. Συμπαθάτε με αλλά ο λαός λέει ότι όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της. Η αποκάλυψη έχει ήδη ξεκινήσει…


Δεν υπάρχουν σχόλια: