Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΙΤΕΑ... BΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΜΩΛΩΝ

«ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η νέα χωματερή των Γαλλικών Μώλων της Ιτέας !
Τον Ιανουάριο του 2015 είχαμε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ,μεταξύ άλλων, ερώτηση για την δημιουργία χωματερής στο Βιολογικό καθαρισμό της Άμφισσας αφού ο Δήμος εναπόθετε απορρίμματα για ένα χρονικό διάστημα. Μετά από τα πρόστιμα που επέβαλε η Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, δεσμεύτηκε ο κ. Δήμαρχος ότι εντός μερικών μηνών (έως το Μάιο του 2015) θα έχουν απομακρυνθεί. Τα απορρίμματα-μπάζα  ουδέποτε απομακρύνθηκαν.

Ο βιολογικός της Ιτέας, συνολικής αξίας 1.230.000 €, που η Δημοτική αρχή βρήκε ενταγμένο και το δημοπράτησε τον Ιούλιο του 2015 οδεύει προς απένταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, η οποία ακύρωσε, με δική της πρωτοβουλία τη διαδικασία, χωρίς να υπάρχει  αμφισβήτηση των όρων της δημοπρασίας,
καθ’ όλη τη διαδικασία, από τις συμμετέχουσες εταιρείες και χωρίς να υπάρχει έννομο συμφέρον από καμιά εταιρεία (!).

Στην πλαζ βραχάκια φέτος το καλοκαίρι έγιναν απαράδεκτες και αυθαίρετες χωματουργικές παρεμβάσεις από τη Δ/νση περιβάλλοντος του Δήμου άνευ εγκρίσεων, χρηστικότητας και καλαισθησίας,  οι οποίες αλλοίωσαν τη μορφή της παραλίας.

Πριν μερικές ημέρες μετά από σημαντική βλάβη στο βιολογικό του Γαλαξιδίου, τα λύματα πλημμύρησαν το λιμάνι του Γαλαξιδίου. Η απαγόρευση της κολύμβησης πέρασε στα 'ψιλά γράμματα' του Δήμου Δελφών, αφού ουδέποτε αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα για να λάβουν γνώση οι συμπολίτες και οι επισκέπτες. Επίσης δεν έχουν (μέχρι στιγμής) δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα των αναλύσεων των υδάτων κολύμβησης, παρά την υψηλή 'τουριστικά' περίοδο που διανύουμε.

Έρχεται τώρα να προστεθεί στην 'άψογη' διαχείριση της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου μας και η περιοχή των Γαλλικών μώλων στην Ιτέα, αφού για δεύτερη φορά (είχαμε ενημερώσει σχετικά κατά το παρελθόν) μετατρέπεται σε χωματερή από συνεργεία του Δήμου. (επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες ληφθείσες προ 15 ημερών)

‘Η οδηγία της Ε.Ε. περί των στερεών αποβλήτων επιβάλλει στα κράτη- μέλη να εξασφαλίζουν ότι η διάθεση ή η αξιοποίηση των αποβλήτων πραγματοποιείται χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του ανθρώπου και χωρίς να βλάπτεται το περιβάλλον.'

Αυτή είναι η διαχείριση σας κ. Δήμαρχε;
Τα φαινόμενα είναι λυπηρά και επικίνδυνα για την υγεία των Πολιτών.
Ο Τουριστικός χαρακτήρας της περιοχής δεν θίγεται μόνο από την ύπαρξη της μεταλλείας, αλλά και από τις ενέργειες του ίδιου του Δήμου που υποβαθμίζει, με τις ενέργειές του το φυσικό περιβάλλον και αποτελεί χείριστο παράδειγμα για τους ίδιους του Πολίτες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: