Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΌΤΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ «ΚΑΡΦΩΝΕ» ΣΑΜΑΡΑ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΝΔ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ 2010!

Μια περσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά τόσο επίκαιρη, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξαιτίας του γεγονότος ότι η συζήτηση για το πώς φτάσαμε στα Μνημόνια επανήλθε στην επικαιρότητα, μέσα από την ανακίνηση του θέματος για το έλλειμμα του 2009 και την παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
Άλλωστε, ακόμη και αν δεν το παραδέχονται στη ΝΔ, υπάρχει κόντρα μεταξύ «καραμανλικών» και «μητσοτακικών» για το ζήτημα αυτό, όπως και για το ότι το 2010 δεν ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο από τη ΝΔ, κάτι που ο κ. Μητσοτάκης έχει πει πολλές φορές πως ήταν λάθος, «καρφώνοντας» επί της ουσίας τον Αντώνη Σαμαρά, τον Καραμανλή και τους «καραμανλικούς», που είχαν ανέβει τότε στα… αντιμνημονιακά κάγκελα!
Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου στα μέσα Μαΐου του 2015 ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης έλεγε, ερωτηθείς αν η ΝΔ είναι αξιόπιστη εναλλακτική λύση με την εικόνα που εμφανίζει σήμερα ή χρειάζεται αλλαγές: «Ανήκω σε αυτούς που ουδέποτε επένδυσε πολιτικά στην αριστερή παρένθεση
και στο πολιτικό ατύχημα το οποίο αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα μιας πολύ κακής εξέλιξης στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης. Αρα εγώ δεν επενδύω και σε αυτή τη λογική και για έναν πρόσθετο λόγο ότι και η ΝΔ θα χρειαστεί το δικό της χρόνο να βρει τον δρόμο της. Δεν είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Νομίζω ότι δεν έχουμε ακόμα κάνει την αυτοκριτική στο βαθμό που θα έπρεπε για το τι μας οδήγησε στο κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Φαινόμαστε κι εμείς εγκλωβισμένοι σε μία εσωστρέφεια η οποία δεν βοηθά ούτε την ίδια τη Ν.Δ.

Νομίζω ότι με αφορμή το ζήτημα της στάσης της Ν.Δ. απέναντι στη συμφωνία την οποία ελπίζω η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και εκεί θα πρέπει η Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση της. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος που κάναμε και το 2010 – εγώ ήμουν αντίθετος θυμίζω τότε, υπάκουσα στην κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου- στο τέλος κινδυνεύουμε να ζαλιστούμε εμείς από τις πιρουέτες μας. Η ΝΔ θα πρέπει να είναι υπεύθυνη ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα βάλει πλάτη στην εθνική προσπάθεια. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εμένα προσωπικά θα με βρει κάθετα αντίθετο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: