Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

«ΡΕΛΑΝΣ» ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «13η ΣΥΝΤΑΞΗ»

Να κάνει... ρελάνς στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό αποφάσισε χθες το ΚΚΕ, σε σχέση με την πρωτοβουλία του Μαξίμου να χορηγήσει ενίσχυση στους συνταξιούχους που ισοδυναμεί, σε πολλές περιπτώσεις, με την «13η σύνταξη». Έτσι, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε χθες τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄85)», με την οποία προτείνει... την επαναφορά και της 13ης και της 14ης σύνταξης!
Η τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του Περισσού έχει ως εξής:
«ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄85)».
Προστίθεται άρθρο ως ακολούθως:

ΑΡΘΡΟ
Επαναχορηγείται στους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης το επίδομα Χριστουγέννων, ανερχόμενο στο ποσό της μηνιαία χορηγούμενης σύνταξης. Επίσης στους πιο πάνω συνταξιούχους επαναχορηγούνται τα επιδόματα Πάσχα και αδείας, ανερχόμενα το καθένα στο μισό της μηνιαία χορηγούμενης σύνταξης».


Δεν υπάρχουν σχόλια: