Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΥ ΧΑΛΑΣΑΝΕ ΤΗΝ… ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ! «ΞΥΠΝΗΣΕ» Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ «ΤΑ ΠΗΡΕ» ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που από τότε που έφυγε από την πρωθυπουργία… ξεκουράζεται και δε μιλάει πουθενά, παρά μόνο μέσω «κύκλων» εξέφρασε σύμφωνα με πληροφορίες τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που κράτησε η ΝΔ στη Βουλή στη ψήφιση της τροπολογίας για το έκτακτο βοήθημα σε συνταξιούχους.
Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας σε συνεργάτες του, όπως αναφέρει η «ΕΦ.ΣΥΝ.» φέρεται να χαρακτήρισε «μέγα σφάλμα με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη» την απόφαση για το «παρών», αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη δυσαρέσκειά του για την προαναφερόμενη κομματική απόφαση και τη στρατηγική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σημειώνεται, πως αρχικά η αξιωματική αντιπολίτευση αποφάσισε να υπερψηφίσει τη διάταξη για το έκτακτο επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οποίο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς έλαβε 196 «ναι»,
ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε στάση και δήλωσε «παρών» στην ψηφοφορία.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το altsantiri.gr, πριν οι «γαλάζιοι» βουλευτές ψηφίσουν «παρών» προηγήθηκε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε «χαμός». Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, ορισμένοι βουλευτές υποστήριξαν πως αν ψηφίσουν «παρών» θα υπογράψουν την πολιτική αυτοκτονία του κόμματος.
«Αν δεν ψηφίσουμε τώρα τα μέτρα, πώς θα υποσχεθούμε μεθαύριο παροχές στον κόσμο;», ήταν ένα από τα επιχειρήματα που ακούστηκαν στην αίθουσα και συνεχίστηκαν: «Αν δεν στηρίξουμε τώρα τις μεταρρυθμίσεις και παρασυρθούμε από τον λαϊκισμό, δεν μπορούμε να πούμε στον κόσμο για λιτότητα».
Άλλος βουλευτής της ΝΔ σχολίασε σε υψηλούς τόνους: «Είμαστε με τα καλά μας; Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στο γραφείο μου από το πρωί, από συνταξιούχους που παίρνουν και βρίζουν!».


Δεν υπάρχουν σχόλια: