Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΣΟΚΑΡΕΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΤΗΣ CIA: ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ – ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ένα βιβλίο γεμάτο αποκαλύψεις, για την υπόθεση «Σαντάμ Χουσεΐν», θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Στις σελίδες του παρουσιάζονται ντοκουμέντα, τα οποία αποδεικνύουν ότι βάσει των στοιχείων της ανάκρισης που του είχε γίνει, όλα εκείνα που γνωρίζαμε και για τα οποία είχαν κατηγορήσει τον Ιρακινό ηγέτη για να στοιχειοθετήσουν την εισβολή στο Ιράκ, «ήταν ψέματα»!
Ο τίτλος του βιβλίου «Debriefing The President» και το υπογράφει ο αναλυτής της CIA Τζον Νίξον. Σε αυτό μεταξύ άλλων ο ίδιος υποστηρίζει πως «ο θηριώδης δικτάτορας Σαντάμ Χουσεΐν» αποκάλυψε στην ανάκριση μετά τη σύλληψή του όλα εκείνα τα στοιχεία που ανέτρεψαν τα συμπεράσματα στα οποία,
είχαν καταλήξει εκείνοι που είχαν σχεδιάσει την εισβολή στο Ιράκ.
Προφανώς οι αποκαλύψεις του Νίξον «καίνε» την αμερικανική μυστική υπηρεσία αλλά και την κυβέρνηση Μπους για τον χειρισμό της υπόθεσης και την επέμβαση στο Ιράκ.
Οι ΗΠΑ έκαναν τραγικά λάθη με τον Σαντάμ Χουσεΐν και το Ιράκ, εκτιμά ο Νίξον, ο οποίος είχε αναρίθμητες συζητήσεις με τον Ιρακινό ηγέτη.
Τονίζει δε, ότι οι αναλύσεις της CIA για τις προθέσεις του Χουσείν να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα (που αποτέλεσαν και το επιχείρημα της κυβέρνησης Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ) ήταν λάθος, όπως λανθασμένες ήταν και οι πληροφορίες τους για την υγεία, τις προσωπικές του συνήθειες αλλά και την εμπλοκή του στη διακυβέρνηση του Ιράκ.
Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, ο Νίξον ρώτησε τον Σαντάμ Χουσεΐν για τα χημικά όπλα και εκείνος απάντησε: «ποτέ δεν σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε όπλα μαζικής καταστροφής. Δεν υπήρξε τέτοια συζήτηση. Να χρησιμοποιήσουμε χημικά όπλα ενάντια στον κόσμο; Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Ποιος θα χρησιμοποιούσε αυτά τα όπλα, από τη στιγμή που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί εναντίον μας;».

Ο Χουσείν είπε ότι η λανθασμένη άποψη των ΗΠΑ οφείλεται στο γεγονός ότι «δεν υπήρχε διάθεση να ακούσουν και να καταλάβουν» και ανέλαβε μέρος της ευθύνης γι’ αυτό, ενώ αναφερόμενος στον Τζορτζ Μπους, ο Νίξον αναφέρει πως ο πρόεδρος άκουγε «μόνο όσα ήθελε να ακούσει» για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: