Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΡΟΜΠΑ Ο ..."ΜΑΓΚΑΣ"!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΑΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΕ ΤΗΝ ΠΡΟ-ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ;
Η κυβέρνηση δέχτηκε στο Eurogroup να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα για το 2019. Εκτός από την ίδια όμως που το θεωρούσε μέχρι πρότινος "αντισυνταγματικό", κάτι ανάλογο υποστήριζε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Δεδομένου ότι θεσμικά ο ίδιος δεν είχε κάποια υποχρέωση να εμπλακεί, το έκανε και τώρα είναι απόλυτα εκτεθειμένος.

 Μολονότι τότε οι υμνητές τον τον αποκαλούσαν "μεγάλο μάγκα", κατά τη λαϊκή έκφραση από σήμερα "έχει γίνει ρόμπα". Πώς θα δικαιολογήσει τώρα όσα έλεγε ο ..."μεγάλος μάγκας¨;

Η ερώτηση στην οποία χαρακτήρισε "πρωτόγνωρη",

την απαίτηση των δανειστών να νομοθετήσει η Ελλάδα προληπτικά μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος, για το 2019, μάλιστα δεν του είχε γίνει τυχαία. Είχε υποβληθεί από δημοσιογράφο του κρατικού ΑΠΕ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στο πανεπιστήμιο της πόλης Κοΐμπρα, όπου είχε πάει μόλις πριν από λίγες ημέρες: Στις 30 Ιανουαρίου...

Αντιγράφω το σχετικό ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας μαζί με το βίντεο που είχε αναρτήσει το ίδιο το ΑΠΕ!
Είναι πρωτόγνωρο να ζητάει κανείς την νομοθέτηση μέτρων προληπτικών, και μέτρων που τελούν υπό αίρεση δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου για την απαίτηση των δανειστών να νομοθετήσει η Ελλάδα προληπτικά μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος, για το 2019.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος «καθένας γνωρίζει πως είναι πρωτόγνωρο να ζητάει κανείς την νομοθέτηση μέτρων προληπτικών, και μέτρων που τελούν υπό αίρεση. Το να υποχρεωθεί μία χώρα να ψηφίσει με νόμο τέτοια μέτρα, σημαίνει ότι θα δεχόταν να παραβιάσει κάθε έννοια του ευρωπαϊκού δικαίου και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ιδίως διεθνούς δικαίου που να αφορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Διότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν τέτοια μέτρα και δεν ετέθη ποτέ ζήτημα για καμιά ευρωπαϊκή χώρα να πάρει τέτοια μέτρα».
Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε λέγοντας ότι «είναι άλλο να δεσμευτείς ότι σε συγκεκριμένα πεδία θα πάρεις μέτρα – και γραπτώς ακόμη να δεσμευτείς – και άλλο πράγμα να νομοθετείς. Νομοθεσία υπό αίρεση και μάλιστα μελλοντική νομοθεσία και αίρεση για τη λήψη μέτρων μετά από δύο και τρία χρόνια, είναι κάτι όχι μόνο πρωτόγνωρο αλλά και εντελώς αντίθετο –το τονίζω- πέρα και έξω από την λογική του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί να γίνει δεκτό, όχι μονάχα απ’ την Ελλάδα και την Πορτογαλία, από οιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και δη από χώρα του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε. δηλαδή της ευρωζώνης».

Από τον Στάθη Παλαιολόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: