Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Έντονες, διαφωνίες εκδηλώνονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κυβερνώντος κόμματος με το ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική πρόταση του Νίκου Φίλη.
Συγκεκριμένα, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς που εκπροσώπησε με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα τον ΣΥΡΙΖΑ στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της Ιταλικής Αριστεράς, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο είπε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι αυτοκτονική μια πολιτική επιλογή η συγκυβέρνηση με το σημερινό ΠΑΣΟΚ».
Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Όταν συζητάμε για ένα ευρύ μέτωπο κατά της λιτότητας και του δημοσιονομικού αυταρχισμού,
με δυνάμεις του Σοσιαλδημοκρατικού μετώπου που διαφοροποιούνται από τη μέχρι τώρα λογική κυβερνητικού συνασπισμού με τους Συντηρητικούς, πρέπει να εξατομικεύουμε την ανάλυση μας με βάση την πραγματικότητα σε κάθε χώρα».
«Για τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αυτή τη στιγμή αυτοκτονική μια πολιτική επιλογή συγκυβέρνησης με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο στους κόλπους του διατηρεί τον κ. Βενιζέλο, τον κ. Λοβέρδο, και όλο εκείνο το πολιτικό προσωπικό το οποίο ακριβώς οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαξίωσαν, λόγω της πολιτικής τους συμπεριφοράς τις προηγούμενες δεκαετίες, και λόγω της εξαπάτησης των κοινωνικών στρωμάτων που ευελπιστούσε να εκπροσωπεί η εγχώρια σοσιαλδημοκρατία».
«Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και των υπόλοιπων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων είναι το ηθικό πλεονέκτημα, και είναι η μη ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό καθεστώς. Με βάση τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές δικαιολογήθηκε η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ. Το όπλο της εναντίωσης στο παλιό καθεστώς θα χανόταν εάν ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν με ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στην καταλήστευση του ελληνικού λαού τις προηγούμενες δεκαετίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: