Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΜΕ;

Ξαφνικά λοιπόν μια επιθυμία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα πρόσωπα εκφραστές, Ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Νίκος Φίλης.
Ο πρώτος αξέχαστος στα μέλη του ΠΑΣΟΚ επί κυβερνήσεως Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να χαρακτηρίζει τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή ως ναζί και φασίστα, ο Νίκος Φίλης αρχισυντάκτης την περίοδο αναρρίχησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, χαρακτηριστικός για την λεκτική ένταση του απευθυνόμενος στους τότε πολιτικούς του αντιπάλους.
Ξαφνικά αγαπηθήκαμε;
Το μόνο που μπορεί να αναγνωρίσει κανείς στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας από τον κύριο Τσίπρα είναι η μαεστρία στις ίντριγκες και τις πολιτικές δολιοφθορές,

Η επιλογή του προσώπου – κόλλημα, σε ενδεχόμενη συνεργασία, του Βαγγέλη Βενιζέλου και μόνο τυχαία δεν είναι. Δε χρειάζεται άλλωστε οξύνοια για να το αντιληφθεί κάποιος.
Αραγε μπορούν να συνομιλήσουν με τον εθνοπροδότη Γιώργο Παπανδρέου ή με τη Φώφη Γεννηματά που κάποτε της εύχονταν….
Το επιδιωκόμενο είναι οφθαλμοφανές.
Με τις δηλώσεις αυτές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να φουντώσουν τις όποιες διαμάχες στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Παράταξης και να αντλήσουν οσο το δυνατόν και τους τελευταίους ψηφοφόρους από το χώρο.
Η Δημοκρατική Παράταξη στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της βάλλεται από παντού.
Αν θ’ αντέξει θα το δείξει ο πολιτικός χρόνος που κυλά.
Βασική προϋπόθεση όμως για όποιο αποτέλεσμα είναι να εφαρμόσει αυτό που διακηρύσσει σαν πολιτική πρόταση για τη χώρα, στο εσωτερικό της. Πολιτική συνεννόηση.

Γράφει ο Περίανδρος Παπανικολάου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πειτε καποιος στους Φιλη, Σκουρλετη κ Κατρουγκαλο, πως για να συνεργαστουμε μαζι τους θα πρεπει πρωτα να μας κατεβασουν απ τις κρεμαλες της πλατειας.