Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

Γραφείο Τύπου 
20 Φεβρουαρίου 2017
Η 20η Φεβρουαρίου έχει ανακηρυχθεί, από τον ΟΗΕ, «Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης». Ως Κοινωνική Δικαιοσύνη ορίζεται η ίση συμμετοχή όλων στην κοινωνία που ζουν, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, εθνικότητας, πολιτισμικής καταγωγής ή αναπηρίας.

Φέτος, την 10η επέτειο από την πρώτη «Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης», το 2007, ο ΟΗΕ τονίζει την πρόσβαση στην εργασία και το αξιοπρεπές εισόδημα,
ως κυρίαρχα στην εξασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής, αλλά και της Ειρήνης για περιοχές που έχουν πρόσφατα βιώσει πολεμικές συγκρούσεις.

Η Ελλάδα, όπως και η Ευρώπη, μέσα από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διανύει τη μεγαλύτερη περίοδο Ειρήνης στην ιστορία της, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει. Οι συνέπειες της υψηλής ανεργίας, του μειωμένου εισοδήματος και της κλιμακούμενης ανισότητας, υφίστανται και τις παρακολουθούμε καθημερινά, κυρίως μέσα από την άνοδο ακραίων πολιτικών δυνάμεων, με σαφώς ρατσιστικό, σεξιστικό, φαλλοκρατικό και εθνικιστικό λόγο.

Είναι σημαντικό, σε μία εποχή κρίσης και ευτελισμού της πολιτικής αντιπαράθεσης, να κατανοήσουμε την αξία των ιδεολογικών διαφορών μεταξύ όσων επιθυμούν τη διατήρηση των παθογενειών που συντηρούν αυτές τις ανισότητες, απειλώντας τις κοινωνίες μας και όσων παλεύουν για τις αναγκαίες αλλαγές, με στόχο την ευημερία των πολιτών, με ίδιους κανόνες, που θα διασφαλίζουν τη δίκαιη συμμετοχή όλων στην κοινωνία μας, μέσα από αναγκαίες θεσμικές αλλαγές.

Όπως είναι σημαντικό να κρατηθεί αυτή η ιδεολογική αντιπαράθεση, για το ποιος είναι ο βέλτιστος δρόμος για την κοινωνία μας, μακρυά από την εχθροπάθεια και το μίσος.

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, τιμά την «Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης», αξιακά όπως αποτυπώνεται στην Ιδρυτική του Διακήρυξη, αλλά και καθημερινά, μέσα από ουσιαστικό και ήπιο πολιτικό λόγο, με ουσιαστικές πολιτικές, κόντρα στη συνθηματολογία και το λαϊκισμό, με μοναδικό μέλημα την προοπτική της χώρας και την ευημερία των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: