Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ! ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ Ο,ΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ…

Στην υψηλότερη κορυφή του παγκόσμιου λαϊκισμού έφτασε η κυβέρνηση Τσίπρα, που έχει μετατρέψει το ψέμα σε επιστήμη. Τσίπρας, Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και λοιποί, επιχειρούν να κοροϊδέψουν τους πολίτες και κυρίως τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν συμφώνησαν με τους δανειστές την προληπτική νομοθέτηση μέτρων, ώστε να επιστρέψουν τα κλιμάκια των θεσμών στην Αθήνα.
Παρότι η συμφωνία προϊδεάζει για συνολική οπισθοχώρηση της κυβέρνησης ως προς την ψήφιση νέων περικοπών σε συντάξεις και μείωση του αφορολόγητου που θα ψηφισθούν από τώρα για να εφαρμοσθούν από 1- 1- 2019, το Μαξίμου κάνει λόγο για «απολύτως ουδέτερο δημοσιονομικό ισοζύγιο».
Με ένα non paper γεμάτο ψέματα μιλούν για «πολιτική συμφωνία» που δεν θα κοστίσει στην χώρα «ούτε ένα ευρώ μέτρα», την στιγμή που ο Ντάϊσελμπλουμ τονίζει κατηγορηματικά: Δεν υπάρχει καμία πολιτική συμφωνία,
η λιτότητα δεν τέλειωσε και σχολιάζει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ως εξής: «Εγώ δεν είπα … ούτε ένα ευρώ μέτρα»…
Ένα ακόμα παραμύθι από τον κύριο Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ: ο Γραμματέας του κόμματος μας είπε πριν από το Eurogroup σήμερα πως το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ) πάνω στο οποίο η κυβέρνηση στηρίζει την επιμήκυνση της παραμονής της στην εξουσία και καθόλου την ελληνική κοινωνία.
Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, πειραματισμοί, ακρότητες, και κυρίως επικίνδυνοι, και τυχοδιώκτες πολιτικοί που μας κυβερνούν φέρνουν την χώρα στο χείλος τού γκρεμού, ανεπανόρθωτα τραυματισμένη στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Κάθε απομεινάρι δικαιώματος πολιτικού, εργασιακού, κοινωνικού εξαερώθηκε με καταιγιστικούς χρόνους δίχως να έχει αρθρωθεί -για την χαμένη τιμή των εννοιών του ριζοσπαστισμού- καμιά διαμαρτυρία.
Η χώρα ισοπεδώνεται και θυσιάζεται ένα δυσανάλογα μεγάλο κομμάτι του μέλλοντος των επόμενων γενεών στο όνομα του «νέου», της «προόδου» και της «αλλαγής». Η πολιτική απάτη ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο «επίτευγμα». Η αλήθεια αντιστρέφεται, η λογική καταποντίζεται και η κρίση λαμβάνει χαώδεις διαστάσεις με τεράστιο κοινωνικό και εθνικό κόστος… Κι όλα αυτά για να καλυφθούν εκτός των άλλων και οι εσωκομματικές αντιθέσεις ανάμεσα σε αντιμαχόμενες φατρίες…
Τελικά όλα έγιναν χειρότερα και το πλέον συντριπτικό είναι ότι το μόνο που μας περιμένει είναι επίσης το χειρότερο αφού η πολιτική μας ζωή έχει πάρει αυτήν την κατεύθυνση μέσα από μια γενικευμένη μη ελεγχόμενη και ασυνάρτητη επίθεση απαξίωσης, όπου οι ιδεολογίες απώλεσαν το νόημά τους με αντάλλαγμα την εξουσία.

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: