Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ "ΜΝΗΜΟΝΙΑ" ΜΙΛΑΤΕ;

Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε η ομογενειακή εφημερίδα της Αμερικής "Καλάμι"

Εξεστιν τοις ΑΝΕΛ-ίοις ασχημονείν

Δωρεάν ταξίδια και (εδώ η 'κονόμα)..."ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας" 100+ ευρώ την ημέρα (γιά εξωτερικό)

Για ποιά οικονομική κρίση, δυστυχία και πείνα στην Ελλάδα από τα "μνημόνια" μιλάτε;

Μπράβο Τέρενς Κουίκ... "Σκίζεις": Παγκόσμιο ρεκόρ, με 9 ταξίδια στο εξωτερικό σε 3 μήνες θητείας (κι έρχονται και άλλα, αφού "λεφτά υπάρχουν").

Σειρά της Αφρικής να υποδεχτεί τον μεγάλο ταξιδευτή, 'Ελληνα υφυπουργό... Μεγάλη η πιθανότητα να τον κρατήσουν εκεί οι ιθαγενείς, ως "φύλαρχο-βασιλιά" ... Να κινδυνεύσει ο υφυπουργός από ανθρωποφάγους,

αυτό αποκλείεται. Επειδή, ακόμα και στις ζούγκλες της Αφρικής, γνωρίζουν ότι "οι 'Ελληνες πολιτικοί δεν τρώγονται με τίποτα" (και ειδικά ο Τέρενς).

Επιτέλους, η Ελλάδα έχει έναν υφυπουργό Εξωτερικών, που αυτοπροσδιορίζεται ως "αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό", άσχετα αν αυτό δεν αναφέρεται - όπως αναφερόταν σαφέστατα σε αντίστοιχες αποφάσεις για προκατόχους του- στην με αριθμό Π23ΥΦΥΠ-52137 πρωθυπουργική απόφαση (ΦΕΚ αρ. φύλλου 3721, 17 Νοεμβρίου 2016, περί ''αρμοδιοτήτων'' του κ. Κουίκ), αλλά δεν έχει σημασία, επειδή στην Ελλάδα "ότι δηλώσεις είσαι". Σημασία έχει ότι ο Τέρενς διαπρέπει.

Ακούραστος από τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, αφού η Ελλάδα είναι μία αναπτυγμένη χώρα, με λαό χωρίς οικονομικά προβλήματα και "λεφτά υπάρχουν", συνεχίζει ακάθεκτος, φιλοδοξώντας να ξεπεράσει τα τουριστικά ταξίδια, της επίσης ΑΝΕΛ-ικής Ελ. Κουντουρά, για να "γνωρίσει 'Ελληνες", αυτήν την φορά στην "υποσαχαρική Αφρική", στην... Μποτσουάνα (!!!) και στις γύρω χώρες, αφού "υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων που θα προωθήσει ο υφυπουργός, σίγουρα θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε "Μποτσουάνα των Βαλκανίων", αν οι Μποτσουανέζοι κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, από το περίσσευμα του πλούτου τους.

Μπορεί η (φτωχή) Μποτσουάνα να έχει πληθυσμό 2 εκατομ. και 80-100 'Ελληνες, αλλά τι σημασία έχει; Θα είναι μεγάλη τιμή της να δεχτεί έναν κορυφαίο 'Ελληνα πολιτικό, έναν σπουδαίο, που έχει 7+1 συνεργάτες-υπαλλήλους και 5 αστυνομικούς-σωματοφύλακες (πληρώνονται και υπερωρίες), γεγονός που πιστοποιεί το μεγαλείο του και την "σοβαρότητα" της χρεοκοπημένης χώρας, αν αναλογιστούμε ότι ένας ισόβαθμός του στις ΗΠΑ έχει μόνο 3-4 αστυνομικούς.

Φυσικά, στα συχνά δελτία τύπου του υφυπουργού, στα οποία διαπρέπει, με διθυράμβους θα αναφερθούν τα κατορθώματά του στην Μποτσουάνα και στις γύρω χώρες της "υποσαχαρικής" Αφρικής, για να δακρύζει από συγκίνηση ο Π. Καμμένος και να αισθάνεται υπερήφανος ο Ν. Κοτζιάς...

Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι, αν κάποια φυλή ιθαγενών στην Μποτσουάνα ή στις γύρω χώρες, αναζητεί βασιλιά ή φύλαρχο. Και -Καμμένος φυλάξει- αν τύχει και βρεθεί στην περιοχή ο υφυπουργός Τέρενς και τον κρατήσουν για φύλαρχο ή βασιλιά, τι θα γίνει μετά η Ελλάδα, τι θα γίνει η πολιτική, τι θα γίνει και η ελληνική διπλωματία; Να κινδυνεύσει ο υφυπουργός από... ανθρωποφάγους, αυτό αποκλείεται. Επειδή, ακόμα και στις ζούγκλες της Αφρικής, γνωρίζουν ότι "οι 'Ελληνες πολιτικοί δεν τρώγονται με τίποτα". Ειδικά ο Τέρενς.

Καλό θα ήταν, πιστεύουμε, να πάρει μαζί του ο υφυπουργός Εξωτερικών, "αρμόδιος για την ΓΓΑΕ", στην Αφρική και τον πολυταξιδευτή δήμαρχο Αμαρουσίου, τον άξιο μαθητή του Μήτσου "Νοvartis" Αβραμό, τον μεγάλο Γιώργο Πατούλη, για να προωθήσει στην Μποτσουάνα και στις γύρω αφρικανικές χώρες, τον ''ιατρικό τουρισμό'', όπως κάνει συχνά με τα ταξίδια του στις ΗΠΑ. Σίγουρα Κουίκ και Πατούλης, θα κάνουν μαζί ''ισχυρή ομάδα'', επειδή έχουν πολλά κοινά, ίδια νοοτροπία και θα ''σκίσουν''. Αν ήταν μαζί και η υπουργίνα Θεανώ (Φωτίου) για να προωθήσει τον ''γαστρονομικό τουρισμό'' με τα γεμιστά της, τότε θα μιλούσαμε για ανεπανάληπτο θρίαμβο.

Ο ακούραστος Τέρενς, αφού "λεφτά υπάρχουν", θα συνεχίσει τα -κρατικοδίαιτα- ταξίδια του (μαζί με συνεργάτες-"γλάστρες", όπως συνηθίζει, επειδή πρέπει και αυτοί να κάνουν τουρισμό) μετά την Αφρική και στην Νότια Αμερική, γύρω από την ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου μπορεί να υπάρχουν 'Ελληνες και ευκαιρίες για "επενδύσεις στην Ελλάδα", φτάνοντας μέχρι τον νότιο πόλο. Γιατί, αν δεν ταξιδέψει τώρα ως υφυπουργός με κρατικό χρήμα, αφού "λεφτά υπάρχουν", πότε θα ταξιδέψει; Επίσης, ο υφυπουργός, έχει προγραμματίσει (στο μυαλό του) ταξίδια σε Αυστραλία, Κίνα, Ρωσία, Καναδά και σε 7-8 ακόμα χώρες.....

Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' δηλώνει ''θαυμαστής'' του Τέρενς, επειδή ο υφυπουργός είναι αυθεντικός 'Ελληνας πολιτικός, που μιλά και εξαγγέλει χωρίς να... σκέφτεται. Κι επειδή ακόμα και σε "μνημονιακές", πολύ άσχημες εποχές, για τον λαό της Ελλάδας, μας διασκεδάζει με τις συχνές κωμικές εξαγγελίες του, που ουδέποτε γίνονται πράξη, αφού την επόμενη ημέρα τις ''ξεχνά'' και κάνει καινούργιες, για λίγη προβολή και αφορμή για ταξίδια. Και καταδικάζουμε τους πολιτικούς εκείνους, ακόμα και ΑΝΕΛ-ικούς, που χαρακτηρίζουν τον Τέρενς ως ''γραφικό''. Επίσης, καταδικάζουμε και τον ''Βηματοδότη'' (ΒΗΜΑ) που πρόσφατα έγραψε γιά ''Τέρενς και καραγκιοζιλίκια''. Αυτό είναι απαράδεκτο. Σε τι του έφταιξε του ''ΒΗΜΑτος'' ο λαϊκός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, για να τον υποτιμά, ταυτίζοντάς τον με υφυπουργό ελληνικής κυβέρνησης;;;

Είμαστε σίγουροι ότι η ιστορία έχει κρατήσει μία "χρυσή σελίδα" για τον πολυταξιδευτή υφυπουργό, που έκανε Ελλάδα και Ομογένεια ''υπερήφανες'' με το ''παγκόσμιο ρεκόρ ταξιδιών'' σε "μνημονιακές εποχές", όταν παιδάκια κοιμούνται νηστικά στην φορο-υποταγμένη Ελλάδα, για να καλοπερνάνε ταξιδεύοντας με κρατικό χρήμα (χωρίς ουσία, οφέλη, αποτελέσματα για την χώρα), οι ασοβάρευτοι πολιτικοί της.

Γι' αυτό και του υφυπουργού αφιερώνουμε το ποίημα του Κ. Παλαμά ("Γύριζε"):

«Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους / κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους! / Σκλάβος ξανάσκυψε ο Ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, / και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι.
Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι / κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!»


ΖΗΤΩ η ΕΛΛΑΣ (και οι ΑΝΕΛ)... Δηλαδή: ''Good night Greece and good Luck''... (ΔΕΝ σώνεσαι με τίποτα)


tsak-giorgis.

Δεν υπάρχουν σχόλια: