Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΌΧΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ!

Με ένα κατατοπιστικό ρεπορτάζ στην Καθημερινή, ο Σταύρος Παπαντωνίου, βάζει τα πράγματα στην «θέση τους» αναφορικά με τα δεκάδες δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, με τίτλους, όπως «Η Ελλάδα παρέδωσε την φέτα στον Καναδά», και τα οποία ανέφεραν πως η Ελλάδα, δια των ψήφων των ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (Ελιά) και του Ποταμιού «παρέδωσε» την ονομασία της φέτας στον Καναδά.
Η Εύα Καϊλή, μία ευρωβουλευτής που υπερψήφισε την συμφωνία, σε μακροσκελή ανακοίνωση της για το θέμα αναφέρει πως «οι Έλληνες ευρωβουλευτές πριν από κάθε ψηφοφορία στην Ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λαμβάνουν αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα από το ελληνικό ΥΠΕΞ. Ειδικά όταν προκύπτουν θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, οι Έλληνες ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου,
λαμβάνουν υπόψιν τις θέσεις της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης με σκοπό πάντα το εθνικό συμφέρον» και προσθέτει πως «με τη CETA εξασφαλίζεται πλήρης προστασία για 15 προϊόντα Γ.Ε. της χώρας μας.»
Διαβάστε το κείμενο με τίτλο «Παραχώρησε η Ελλάδα το όνομα της φέτας; ποιά είναι η αλήθεια» :
«Η Ελλάδα παρέδωσε την φέτα στον Καναδά». Αυτή η είδηση κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο των ΜΜΕ, αναφέροντας πως η Ελλάδα, δια των ψήφων των ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ (Ελιά) και του Ποταμιού «παρέδωσε» την ονομασία της φέτας στον Καναδά.
Η υπόθεση αφορά την εμπορική συμφωνία της CETA, που ξεκίνησε το 2009 στη σύνοδο ΕΕ – Καναδά και αφορούσε την σύσφιξη εμπορικών σχέσεων και την δημιουργία μίας στρατηγικής συμμαχίας.
Η συμφωνία ανέφερε ότι θα μειώσει κατά 98% τους δασμούς στο μεταξύ τους εμπόριο και υπολογίζεται ότι θα σώσει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ στους ευρωπαίους εξαγωγείς κάθε χρόνο από φορολογία. Αυτά όσον αφορά την συμφωνία. Συγκεκριμένα στο θέμα της φέτας τώρα.
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στην Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: