Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ … Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ GREXIT

Ως μέρος σχεδίου των ΗΠΑ και του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και όχι ως σύγκρουση της Ελλάδας με τους πιστωτές της χαρακτηρίζει τις συζητήσεις περί Grexit ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. 
«Επανέρχεται στο πλαίσιο της διακαούς, απ’ ό,τι φαίνεται, επιθυμίας της νέας ηγεσίας των ΗΠΑ, να οδηγηθεί η ΕΕ και το ευρώ σε πλήρες αδιέξοδο» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο Τvxs.
«Δηλαδή είναι ένα επιχείρημα για περαιτέρω ξήλωμα της κάλτσας της Ευρώπης που αφορά στη διένεξη πια – για να μην πω στον πόλεμο – με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με την ΕΕ εν συνόλω. Δεν αφορά την σύγκρουση της Ελλάδας με τους δανειστές της. Και ως εκ τούτου δεν αποδίδω ιδιαίτερη σημασία» τόνισε.
Απαντώντας σε ερώτηση για τα όρια υπαναχωρήσεων,
προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα δε θα συμφωνήσει σε «τίποτα έξω από όσα έχουν συμφωνηθεί».
«Το Grexit δεν επανέρχεται πια ως μία απειλή και ως ένα σχέδιο όπως το 2015. Τότε ήταν ένα σχέδιο το οποίο είχε ετοιμάσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μας παρουσιάστηκε (…) με την συναίνεση τότε οκτώ ή και δέκα χωρών, ως ‘επιλογή’. Τώρα δεν επανέρχεται ως κάτι τέτοιο», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι δεν αφορά την σύγκρουση της Ελλάδας με τους δανειστές της και ως εκ τούτου δεν έχει «ιδιαίτερη σημασία».
Πάντως, πριν λίγες μέρες ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος που πήγε μάλιστα στην ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν δίστασε να δηλώσει υποστηρικτής του, όπως και οι περισσότεροι Έλληνες των ΗΠΑ, όπως έλεγε. Είχε προεξοφλήσει μάλιστα ότι επί προεδρίας του θα σταματήσουν οι οικονομικές επιθέσεις κατά των ασθενών οικονομικά χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: