Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ «ΠΟΛΕΜΟ» Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ «ΚΕΝΤΡΑ» - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ

  • ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θέλουν την εκλογή της Γεννηματά για συγκεκριμένους λόγους
  • Τι εξηγήσεις δίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και που αποδίδουν τις επιθέσεις «κάτω από τη μέση»
  • Πότε θα γίνουν τα δυο debate σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πόλεμος παρασκηνίου, με τρόλ, με διαδικτυακά κτυπήματα κάτω από τη μέση,  και με αναφορές που δεν ταιριάζουν σε ένα πολιτισμένο πολιτικό περιβάλλον δέχεται η Φώφη Γεννηματά το τελευταίο διάστημα.
Στόχος εκείνων που επέλεξαν να “πολεμήσουν” την υποψηφιότητα της για την ηγεσία της κεντροαριστεράς με παρόμοια  μέσα   είναι γιατί   βλέπουν την πολιτική της υπεροχή στις δημοσκοπήσεις έναντι των άλλων διεκδικητών,   και γι αυτό κάνουν ότι μπορούν για να μην ηγηθεί η ίδια του νέου πολιτικού φορέα.

Ο λόγος που η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  δέχεται πόλεμο με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και από συγκεκριμένες αφετηρίες,
  είναι διότι από την πολιτική της χάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ και κερδίζει η ΔΗΣΥ . Όπως σημειώνουν στελέχη που παρακολουθούν από κοντά τον πόλεμο που εκτοξεύουν εναντίον της ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, "είναι γιατί η κα Γεννηματά  παρέλαβε δημοσκοπικά ένα κόμμα στο 3% και το έφτασε σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πάνω από 8% και τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες εκατοντάδες ψηφοφόρων που είχαν απογοητευτεί από το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν  και πίστεψαν στον ΣΥΡΙΖΑ  ψηφίζοντας τον, τώρα επιστρέφουν ξανά στη ΔΗΣΥ λόγω της κα. Γεννηματά  γιατί τους απογοήτευσε ο Αλέξης Τσίπρας".
Όπως εκτιμούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει επ' ουδενί , να πετύχει η προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά για ενοποίηση όλων των κομμάτων της Κεντροαριστεράς μέσα από έναν νέο πολιτικό φορέα". Ο λόγος είναι  γιατί φοβάται τη σύγκριση: "Εμείς θα έχουμε συνιδρυτές του νέου φορέα  δεκάδες χιλιάδες κόσμου που θα έρθουν να ψηφίσουν,  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει μόνο είκοσι χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα κάτι που αμέσως κάνει τη διαφορά στην κοινωνία", σημειώνουν στελέχη .
Οι επιθέσεις που δέχεται η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο μέσα από την πληθώρα δημοσιευμάτων από φιλικές εφημερίδες προς την κυβέρνηση, αλλά και μέσα από τον πόλεμο του διαδικτύου,  με τα γνωστά τρολ.
Όπως εξηγούν στελέχη που απηχούν τις απόψεις της ,  “ το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν οι φορές που φιλικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες γράφουν για δήθεν συμπόρευση της κα. Γεννηματά με την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο λόγος που τα  γράφουν  είναι γιατί Θέλουν να πούνε στους αναγνώστες και σε όσους σκέφτονται να συμμετάσχουν στις εκλογές , ψηφίστε άλλον υποψήφιο εκτός της προέδρου του ΠΑΣΟΚ”.
Επίσης, εξηγώντας περαιτέρω, έλεγαν με νόημα , ότι "συγκεκριμένος υπουργός της κυβέρνησης μιλώντας σε δημάρχους στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματολογούσε  υπέρ άλλου υποψήφιου πλην της επικεφαλής της ΔΗΣΥ.  Όλα αυτά είναι δείγματα για το πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την εκλογή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ".
Ταυτόχρονα  τα ίδια στελέχη αναφέρουν , πως έχουν επιστρατευτεί για τον ίδιο σκοπό στο βωμό των κτυπημάτων κάτω από τη μέση , και τα γνωστά τρολ του διαδικτύου. “Γνωρίζουμε όμως από που προέρχονται και από ποια  κέντρα εκτοξεύονται αυτές οι επιθέσεις σε βάρος της κα. Γεννηματά και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή , θα κατονομαστούν” τονίζουν με έμφαση από την Χαριλάου Τρικούπη.
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ήταν που ώθησαν στην ουσία την Φώφη Γεννηματά να κατονομάσει συγκεκριμένα κέντρα : «H ΑΥΓΗ μας κατηγορεί ότι θέλει Φώφη,  η Νέα Δημοκρατία και ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ότι την εκλογή της Φώφης θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι γιατί στην ουσία δεν θέλουν και οι δυο και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, την εκλογή μου;»  σημείωσε  η Φώφη Γεννηματά.  «Μα γιατί θα τους χαλάσουμε τη σούπα του μικρού δικομματισμού. Γιατί θα γίνουν οι επόμενες εκλογές ντέρμπι για τρεις. Γιατί η δημοκρατική προοδευτική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής” .
Η κα Γεννηματά  είναι αισιόδοξη και δεν το βάζει κάτω.  Όπως λέει,  οι επιθέσεις αυτές την δυναμώνουν πιο πολύ: «Ο κόσμος της παράταξης μας συσπειρώνεται, οι προοδευτικοί πολίτες δίνουν ένα μεγάλο παρών στις συγκεντρώσεις μας. Πανικόβλητοι οι αντίπαλοι μας πολλαπλασιάζουν τις επιθέσεις τους»,  και απευθυνόμενη στο πολυπληθές ακροατήριο της σε  συγκέντρωση υποστηρικτών της στη Νάξο επισήμανε: «Εσάς φοβούνται που είστε η δύναμη της παράταξης μας. Η μαζική σας συμμετοχή και η καθαρή εντολή, η ψήφος εμπιστοσύνης που ζητώ, είναι η δίκη σας μεγάλη απάντηση, είναι η αφετηρία για τους νέους δρόμους, για τη νέα μεγάλη Κεντροαριστερά».
Αν όλα αυτά συνεχιστούν τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ , τότε δεν αποκλείεται η κ. Γεννηματά να τα επισημάνει στις δυο τηλεμαχίες (debate) ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους που θα διεξαχθούν υπό την ευθύνη του καθηγητή Αλιβιζάτου  σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη , στις 6 και 30 Νοεμβρίου αντίστοιχα κατά πάσα πιθανότητα.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν υπάρχουν σχόλια: