Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗ Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ; ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!

Με «κλειδωμένη»  την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο της Αθήνας, η υποψηφιότητα του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη βαίνει μάλλον προς… απόσυρση.
Μπακογιάννης και Πατούλης τα είπαν χθες επί είκοσι λεπτά στα πλαίσια της συνάντησης που είχαν περιφερειάρχες και τοπικοί άρχοντες με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Η υποψηφιότητα του κ. Μπακογιάννη οριστικοποιήθηκε ύστερα και από σειρά δημοσκοπήσεων που τον έφερναν πρώτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Α’ Αθήνας, μεταξύ άλλων υποψηφίων και του κ. Πατούλη συμπεριλαμβανομένου, ο οποίος κατέγραψε χαμηλό ποσοστό.
Η υποψηφιότητα Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας, ο οποίος ταυτίζεται με την εκλογική περιφέρεια της Α’ Αθήνας οδηγεί τη Ντόρα Μπακογιάννη στα Χανιά ως υποψήφια βουλευτή στις προσεχείς εκλογές, ενώ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετακινείται ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκηςαπό τη Β’ Αθήνας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης σκέπτεται να θέσει υποψηφιότητα,
σε ακριτική περιοχή (Έβρος ή Αιγαίο) για συμβολικούς λόγους.
Στη ΝΔ παρατηρείται κινητικότητα γύρω από τις υποψηφιότητες τόσο για τις βουλευτικές εκλογές όσο και για τις περιφερειακές και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκτιμούν ότι οι εθνικές εκλογές έρχονται ολοένα και πιο κοντά, καθώς η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά θέματα. Ιδιαίτερα στην οικονομία οι πρόσφατες εκτιμήσεις περι «υβριδικής» εξόδου , περί νέας εποπτείας και τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου  για παράταση της μνημονιακής κατάστασης , βάζουν στο τραπέζι το σενάριο των προώρων εκλογών ακόμα και για τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, η Πειραιώς θέλει να «κλείσει» ορισμένες υποψηφιότητες από τώρα για τις περιφέρειες της χώρας, ώστε να αποτρέψει τυχόν «ανταρτικά» ψηφοδέλτια που θα μπορούσαν να διασπάσουν το «γαλάζιο» μέτωπο».
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- και από τη χθεσινή σύναξη των «γαλάζιων» εκπροσώπων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης- φέρεται πως ο κ. Αγοραστός θα δώσει ξανά τη «μάχη» για τη Θεσσαλία, ο κ. Τζιτζικώστας για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο κ. Καχριμάνης στην Ήπειρο, ενώ ο κ. Λυκουρέτζος θα είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Προβληματισμός υπάρχει για τα Ιόνια νησιά, που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, με τη ΝΔ να στρέφεται προς τον Γιάννη Τρεπεκλή, πρώην δήμαρχο. Ερωτηματικό παραμένει αν θα είναι ξανά υποψήφιος για τη ΝΔ ο Χρήστος Μέτιος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκηςενώ για την περιφέρεια Αττικής  ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά καλά κλειστά τα χαρτιά του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΘΑ ΨΩΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΣΒΕΡΚΟ..ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ..ΚΑΙ ΑΠΟ ..ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΓΙΟΚ !!!
ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩ..