Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΞΥΠΝΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΣΑΛΑΧΙ - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα νέο υποβρύχιο drone, το οποίο μοιάζει με σαλάχι μπορεί να κάνει από επίθεση μέχρι και κατασκοπεία ανήκει πλέον στο οπλοστάσιο της Τουρκίας. Το drone αυτό έχει τη δυνατότητα να επιτίθεται σε πολεμικά πλοία καθώς λειτουργεί σαν “υποβρύχια νάρκη”. 


Η κατασκευή ανήκει στην εταιρεία Abayraklar Savunma η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή της “υποβρύχιας κινητής νάρκης”. Θα είναι το πρώτο υποβρύχιο drone τουρκικής κατασκευής.

Μοιάζει με θαλάσσιο πλάσμα τόσο στην κίνηση και στην όψη. Είναι σαν σαλάχι. Και είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και τιτάνιο και είναι καλυμμένο με σιλικόνη. Δυο κάμερες είναι τοποθετημένες στην θέση των ματιών. Το drone αυτό μπορεί να κινείται με ταχύτητα 5,5 κόμβων και έχει αυτονομία 12 ωρών. Οι ηλεκτρομαγνήτες με τους οποίους είναι εφοδιασμένο μπορούν να το μετατρέψουν σε νάρκη και να ανατινάξει ένα εχθρικό σκάφος με μια απλή εντολή.

Σύμφωνα με την Daily Sabah το συγκεκριμένο «όπλο» εκτός από επιθετικό, μπορεί να λειτουργήσει και ως κατασκοπευτικό. Μπορεί να στέλνει πληροφορίες μέσω κρυπτογραφημένων ακουστικών κυμάτων σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα δελφίνια και οι φάλαινες για να επικοινωνήσουν. Όταν δεν είναι σε αποστολή μπορεί να «κοιμάται» στον βυθό. Μπορεί επίσης να αυτοπροστατεύεται από μεγάλα ψάρια με ειδοποιήσεις που δέχεται όταν το πλησιάζουν.

Το συγκεκριμένο υπερόπλο, κατασκευάστηκε από την εταιρεία σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Καραντενίζ στην Τραπεζούντα μέσα σε δυο χρόνια.




 
Απόδοση από https://www.dailysabah.com/defense/

Δεν υπάρχουν σχόλια: