Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

"ΚΥΡΙΑΚΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!" Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ...



Ο Chris Kaskavelis κοινοποίησε ένα live βίντεο.  
Κυριάκο δεν είναι αρκετά αυτά. Σχεδόν το λες και μόνος σου.
ΟΚ θα σε ψηφίσουμε, εδώ μέχρι και μέλη ΝΔ γίναμε για τα μάτια σου στα "γεράματα", αλλά δεν θα γίνει τίποτα. Είναι μεγάλο το τέλμα για να αλλάξει με μια τρύπα στο νερό.
Να ρωτήσω έτσι μερικά πράγματα για να 'μαι σίγουρος;

1. 5000 ΔΙΑΣ να βγάλεις στο δρόμο είναι 100μυρια το χρόνο με τις βενζίνες και τους μισθούς και τα βουλκανιζατέρ. Και πολλά λέω. Αυτό δεν είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει γιατί έχουμε προβληματάκι; Αυτό δεν θα σου δώσει το 7% από το 8% της ΧΑ που δεν είναι ακροδεξιοί από κούνια; Και θα διαλύσει και ΧΑ; Δηλαδή θα σου δώσει και  ,

τις μεθεπόμενες εκλογές; Να ξεκινήσουμε από εκεί; Γιατί βγαίνουν σε συνεντεύξεις οι συμμορίες και λένε ότι είμαστε στη μόνη χώρα που δεν μας κυνηγανε γι αυτό μαζευτήκαμε εδώ κι ας πεινάτε. Μάθαμε ότι χτενιζόμαστε, πλάκωσαν κι αυτοί... Τι ανάπτυξη να συζητήσουμε; Πας εσύ στο Μεξικό και στο Ριο να κάνεις ανάπτυξη;

2. Καμιά 700μυρια φόρο όλα κι όλα εισπράττεις από ιδιωτικές εταιρίες . Γιατί 20%; Ποιος θα φύγει από το 12.5% που είναι Κύπρο ή το 20% που θα ειναι USA τώρα να ρθει σε 20% Ελλάδα; Στο λέει κι ο Φέσσας. Ποιο ειναι το USP; Ήλιος; Seriously? Eίμαστε η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο (με τα πιο άσχημα πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δρόμους, γήπεδα, σχολεία) Πού είμαστε ομορφότεροι; Στον Αστέρα και στη Μύκονο που πάνε οι Άραβες και οι Τούρκοι; USP?
8%.φόρο. Εξαίρεσε 20 μεγάλες πολυεθνικές που βασικά πληρώνουν σχεδόν όλα αυτά τα 700μυρια και σου βγαινει ο λογαριασμός. Αυτο το πουλάς και σαν λαΪκό καπιταλισμό είναι πολύ λαϊκιστικό αλλά και σωστό και δουλεύει μαθηματικά. Μια χαρά μπορείς να είσαι ταυτόχρονα λαϊκιστής, δίκαιος, και να βγαίνουν τα νούμερα. Απλά θέλει παραπάνω ψάξιμο. Ενα excelaki με ανάποδο sorting.

3. Και με έξτρα 2%, με 10% φορολογία δώσε ασφάλιση έναντι 15ετιας. Να μην μπορεί ν' αλλάξει ο άλλος τη φορολογία μετά. Στο είπε ο Κύπριος στην συνέντευξη. 15 χρονια σταθερότητα, αλλιως δεν επενδύει. Βρες ένα τρόπο. Κάποιος πιο έξυπνος από μένα που έβαλα 5' λεπτά να το σκεφτώ υπάρχει εκεί μέσα. Δηλαδή όλα αυτά τα startups και νέες επενδύσεις κλπ που θες ξεκίνα τα με 8%. Ετσι κι αλλιώς τίποτα δεν μαζεύεις απ αυτά.

4. δημόσιο είπες ότι γίνεται όργιο με προσλήψεις και με επιδόματα για ψηφοθηρία. Eσύ το είπες. Θα τα κόψεις αυτά να πάνε οι ασφαλιστικές εισφορές παρακάτω; Και ψηφοθηρικά να το δεις αν απολύσεις όσους προσλήφθηκαν από τον Καρανίκα και μετά τι θα χάσεις; Ουτε 1 ψηφο. Μάαααλλον θα κερδίσεις λέω εγώ. Δεν λέω να διωξεις γιατρους νοσοκόμες, δασκάλους αλλά ειδικούς γενικών καθηκόντων χωρίς να κάνουν τίποτα που μπήκαν κομματικά; Την πρώτη μέρα; Τι λες; Οχι να περιμένεις 10ετη αξιολόγηση.

5. Πόσα παιδάκια είναι σαν τον πιλότο Μιραζ προχθές και σε άλλες νευραλγικές θέσεις; Με τους διπλανούς στα κέφια τους, πιστεύεις ότι θα έκανε κακό να μαζέψουμε αυτούς τους 3000 (τόσοι θα εμπλακούν αν γίνει τίποτα 2-3 μέρες) και να τους δώσεις ένα 50% αύξηση. Την πρώτη μέρα που θα κυβερνήσεις; Δύσκολο είναι; Κόψε από το 4. Θα ανεβεί το ηθικό λες;

6. Ασφαλιστικό και δικαστήρια δεν ξέρω τι θα κάνεις είπες ότι έχεις σχέδιο με πυλώνες, ωραίο ακούγεται, να το κάνεις. Εγώ δεν έχω, δεν τα ξέρω όλα. Δυσκολάκια αυτά, αλλά περιμένω τί και πως.

7. Εγω έχω κι άλλα αλλά θεωρούνται πιο κουκουρούκου εκεί δεν με πάνε ούτε οι φιλελέδες όταν τα λέω. Ότι έχει δύο νομίσματα η χώρα το έχεις καταλάβει; Το cash που το έχουν οι μισοί (παράνομοι, νύχτα, όσοι δεν παίρνουν αποδειξεις) και το ηλεκτρονικό που το έχουν οι μ----κες για να πληρώνουν διπλά τους φόρους των πρώτων. Ότι σου λέει ο μπογιατζής και ο γαστρεντερολόγος 400 cash ή 800 με απόδειξη; Δύο νομίσματα είναι αυτά 100% επιχόρηγηση στον κλέφτη. Κόφτο το ρημάδι το cash. 400 euro το χρόνο. Τι περιορίζεις πέραν της παρανομίας; Την άλλη μέρα θα μαζεύεις περισσότερα με ΦΠΑ 18% και φόρο εισοδήματος στη μέση. Περισσότερα. Και πιο δίκαια. Δεν είναι και πολύ αριστερό αυτό; Γιατί αν το κάνει ο Συριζα με φορο στη μέση και μετρητά στο μηδέν ίσα που γράφομαι και στο Συριζα. Δεν με νοιάζει τί φορο θα συμφωνήσουμε στο τέλος. Με νοιάζει να ειναι δίκαιος, να πληρώνουν όλοι και να παίρνω κάτι, έστω τους 5000 ΔΙΑΣ ως αντάλλαγμα. Αλλιώς πάω Νορβηγία. Ότι αυτή τη στιγμή τον καλό γιατρό, δικηγόρο, δάσκαλο μπορεί να τον πληρώσει μόνο αυτός που δουλεύει μαύρα τη νύχτα και τον φόρο των δύο αυτών τον πληρώνει ο 3ος που δουλεύει άσπρα τη μέρα το έχουμε καταλάβει; Μηπως θα φύγουν όλοι οι άσπροι αν δεν τελειώσει αυτό;

8. Αν έφτασα 8 έχουμε πρόβλημα. Πάντα κλείνω στα 7. 8 λοιπόν. Αντε και τα 'κανες όλα αυτά και χάρηκαμε εμείς οι ΣΕΒ και οι Φιλελεβ. Ο άλλος που ζει Περιστέρι, Αιγάλεω, Σταυρούπολη, Συκιές δεν είναι ΣΕΒ, τι θα γίνει με το σχολείο του και το νοσοκομείο του; Θα κάνεις κάτι; Πάλι μην μου λες αξιολόγηση με 3 πυλώνες και 4 επίπεδα σε 7 χρόνια. Αμεσα. Μπαμ μπουμ. Κάτι να πάει την άλλη μέρα νοσοκομείο ο φτωχός και να 'χει γιατρό, να πάει δημοτικο σχολείο και να μην εχουν κλεψει το πετρέλαιο θέρμανσης των παιδιών ή τις κιμωλίες. Η τις καμπάνες της εκκλησίας στη Ρόδο; Πες κάτι και γι' αυτούς κάποιος άλλος ξερόλας σαν εμένα δεν υπάρχει εκεί κάτω να πει 2-3 ιδέες.

9. Ξέρω είναι σαν τη Λερναία Υδρα τα κεφάλια, αλλά δεν είσαι σε μια οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας ο επόμενος πιθανός πρωθυπουργός. Είσαι στη χειρότερη στιγμή. Θα χρειαστεί ατσάλινα. Απ' όλα ατσάλινα. Άλλωστε δυο αρχηγούς κράτους μνημονεύουμε τον Καποδίστρια και τον Βενιζέλο και δεν είναι τυχαίο that they both ate a bullet.


10. good luck. Και σε σένα και σε μας προπάντων.
https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/10155603246937725/

Δεν υπάρχουν σχόλια: