Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ


Η τελευταία προβολή του χειμερινού προγράμματος
Παρασκευή 27/4 στις 9μμ
"Το κορίτσι των ονείρων σου" του Φερνάντο Τρουέμπα
με την Πενέλοπε Κρουζ
Μεγάλη επιτυχία για την Πενέλοπε Κρουζ που για την ερμηνεία της κέρδισε ένα από τα επτά συνολικά βραβεία Goya της ταινίας.
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=PLg2RylcIWU
ΥΠΟΘΕΣΗ
1938. Ο Ισπανικός Εμφύλιος μαίνεται. Η κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας έχει χωριστεί κι’ αυτή σε δύο στρατόπεδα, με τα στούντιο της Μαδρίτης να ανταγωνίζονται αυτά της Βαρκελώνης.
Στα πλαίσια της συνεργασίας του Φράνκο με τον Χίτλερ, οι Γερμανοί προσκαλούν μια ομάδα δημιουργών στο Βερολίνο, για να γυρίσουν το δημοφιλές μουσικό δράμα "Το Κορίτσι των Ονείρων σου" σε δύο κινηματογραφικές εκδοχές,
μία στα ισπανικά και μία στα γερμανικά. Ευτυχείς που αφήνουν πίσω τους τον πόλεμο, οι Ισπανοί με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Μπλάς Φοντιβέρος αρχίζουν γυρίσματα στο χιτλερικό Βερολίνο. Σύντομα όμως ανακαλύπτουν ότι ήρθαν από τον έναν πόλεμο στον άλλον, ενώ ο  Υπουργός Προπαγάνδας, Γκαίμπελς ερωτεύεται  την πρωταγωνίστρια Μακαρένα Γκρανάδα. Από την άλλη, οι μόνοι κομπάρσοι που βρίσκουν και μοιάζουν με Ανδαλουσιανούς, είναι τσιγγάνοι σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η αμφιβολία αρχίζει να ριζώνει μέσα τους, καθώς σκέφτονται πια ότι ίσως η ίδια η ζωή έχει περισσότερη σημασία από μία ταινία.
Στην ταινία εμφανίζεται και η μεγάλη Χάνα Συγκούλα στο ρόλο της συζύγου του Γκαίμπελς.
Περισσότερες πληροφορίες:  Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, Ισπανοί σκηνοθέτες από την εθνικιστική πλευρά βρήκαν δουλειά στη Γερμανία και την Ιταλία. Η υπόθεση της ταινίας έχει ιστορική βάση καθώς το 1938 στα studios UFA στο Babelsberg , ο Ισπανός σκηνοθέτης Florian Rey κινηματογραφούσε την Carmen στα ισπανικά και μια γερμανική έκδοση που ονομάζεται "Ανδαλουσιανή νύχτα", με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό και τραγουδίστρια Imperio Argentina  την οποία, ερωτευτηκε ο Χίτλερ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: