Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΌΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΟΡΙ Η ΑΝΑΔΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ

Antonis Vgontzas
Αναδοχές σε ομόφυλα ζευγάρια;
Όλα τα είχε η Μαριορί! Έχουμε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας από την ηγεσία της Τουρκίας. Έχουμε ένταση σε μια μεγάλη σειρά θεμάτων με την Τουρκία. Είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Ένα σωρό δημοσιονομικά μέτρα (και ουσιαστικά φορομπηχτικές προτάσεις – διατάξεις της κυβέρνησης), που ακυρώνονται, ως αντισυνταγματικά από τα δικαστήρια και αναμένουμε με αγωνία τη νέα φοροεπιδρομή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
Η εγκληματικότητα έχει φτάσει στο κόκκινο και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να συνιστά στα θύματα των ληστειών να υποδύονται τον κοιμισμένο(!) και να αφήσουν τον ληστή να ολοκληρώσει το έργο του. Χθες όμως,

η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συζητούσε στα σοβαρά αν πρέπει τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν μικρά παιδιά ή να είναι ανάδοχοι!
Ομολογώ ότι πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν πολύ κουράγιο και ανεξάντλητη υπομονή από τη μια να συμμετέχουν στο σχετικό διάλογο και από την άλλη να παρακολουθούν χωρίς να παρεκτρέπονται έναν τέτοιο διάλογο.
Όσο είμαι υπέρ του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής αλληλεγγύης, όσο υποστηρίζω την παροχή υπηρεσιών υγείας σε δωρεάν βάση σε όλους τους πολίτες και κατοίκους της ελληνικής επικράτειας, όσο υπερασπίζομαι την προοδευτική φορολογία μέχρι αγριότητας, άλλο τόσο είμαι «κάθετα» αντίθετος προς προτάσεις αυτού του περιεχομένου όπως τις «φιλοσόφησαν» χθες, για αρκετές ώρες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 
Μέχρι σήμερα, δεν έχω διαβάσει καμιά σοβαρή εργασία, η οποία θα συνιστούσε μια τέτοια υιοθεσία και αναδοχή. Κυρίως, όμως, δεν έχουν τεθεί υπόψη μου τα στοιχεία μιας επιστημονικής μελέτης η οποία θα υπεδείκνυε, έστω έμμεσα, τις θετικές συνέπειες στη ψυχική υγεία ενός βρέφους ή ενός μικρού παιδιού από την ανατροφή του από ένα ομόφυλο ζευγάρι. Αλήθεια, ποιός θα έπαιζε σε μια τέτοια τριγωνική σχέση το ρόλο του «πατέρα» και ξεχωριστά τον ρόλο της «μητέρας»! Όπως τους έχει διαμορφώσει η ίδια η Φύση. 
Θερμά υποστηρίζω ότι είναι δικαίωμα του καθενός σύμφωνα με το κοσμικό δίκαιο να χρησιμοποιεί όπως θέλει το σώμα του. Αρκεί να μην προκαλεί. Κανένας μας, όμως, δεν έχει το δικαίωμα να διαστρέφει την βασική δομή και τα κύρια χαρακτηριστικά θεσμών που έχουν δουλευτεί στους αιώνες. Αυτό δεν είναι προοδευτικό. Και, σε κάθε περίπτωση, η επιλογή οποιασδήποτε παρέκκλισης και οποιουδήποτε περιθωρίου δεν είναι, από μόνη της, προοδευτική.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 24.04.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: