Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 153 ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Η αυριανή ψηφοφορία που θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής για το Πρωτόκολλο Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αναμένεται να αναδείξει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες.
Το πρωτόκολλο θα ψηφιστεί από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συν τους έξι «πρόθυμους» Σπύρο Δανέλλη, Κατερίνα Παπακώστα, Έλενα Κουντουρά και Θανάση Παπαχριστόπουλο,που και Ψήφο Εμπιστοσύνης έδωσαν στην κυβέρνηση και τη Συμφωνία των Πρεσπώνψήφισαν.
Όμως, δεν θα ψηφίσουν το Πρωτόκολλο Ένταξης οι δύο εκ των έξι προθύμων, δηλαδή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης και ο Κώστας Ζουράρις, που καταψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Παρά το γεγονός ότι με επιστολές τους δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση,
ειδικά ο Κώστας Ζουράρις διευκρίνισε στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ότι θα καταψηφίσει ό,τι σχετίζεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το μπέρδεμα συνεχίζεται με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο οποίος ναι μεν θα ψηφίσει για την αποδοχή του Πρωτοκόλλου Ένταξης, αλλά αμέσως μετά είπε ότι θα παραιτηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, οδηγώντας στη διάλυσή της.
Ωστόσο, ήδη από αύριο, Παρασκευή, το πρωί θα έχει προηγηθεί η διαγραφή του από τους ΑΝΕΛ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος. Τη θέση του θα καταλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ.

Ψηφίζουν «ναι» Θεοχαρόπουλος και οι τρεις βουλευτές του Ποταμιού

Στην ψηφοφορία θα προστεθούν οι τρεις βουλευτές από το Ποτάμι, διευκολύνοντας τους υπολογισμούς της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, Υπέρ του Πρωτοκόλλου Ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα ψηφίσουν οι βουλευτές Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης, αλλά και ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Έτσι, από την ονομαστική ψηφοφορία θα προκύψουν 153 «ναι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: