Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Άμφισσα την Παρασκευή 28 Ιούνη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού, Γιώργος Παναγής και Δρόσος Τσελές.
Στην ομιλία του ο Κώστας Μπάτσικας κάλεσε τα λαϊκά στρώματα του νομού να βάλουν μπροστά τις ανάγκες τους, να αξιοποιήσουν την πείρα που απέκτησαν από την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και με αυτά τα κριτήρια να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κάλπη. Να ισχυροποιήσουνε σε αυτές τις εκλογές του ΚΚΕ, τη δύναμη του λαού την επόμενη μέρα, όλοι και όλες ανεξάρτητα τι ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.   
Τόνισε πως στις 7 του Ιούλη δεν κρίνεται ποια θα είναι η διαφορά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ,
ποια θα είναι η αντιλαϊκή κυβέρνηση, ποιος θα παίρνει τις σκληρές αποφάσεις κατά των εργαζομένων, ποιος θα σφιχταγκαλιάζεται με τα μεγάλα συμφέροντα. Δεν κρίνεται ποιο κόμμα θα είναι το συμπλήρωμα της επόμενης κυβέρνησης, ούτε η τύχη των κομμάτων-αναχωμάτων μιας χρήσης που κάνουν τη βρώμικη δουλειά και εξαφανίζονται. Στις εκλογές της 7 του Ιούλη κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, καθώς είναι το μοναδικό στήριγμα για κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο, φτωχό αγρότη και επαγγελματία. Αντιπάλεψε και θα αντιπαλέψει κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και πολιτική, Είναι ο οργανωτής της λαϊκής αντίστασης που μπορεί να δώσει ώθηση στην αντεπίθεση για να δυναμώσει η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.
Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, γιατί είναι αυτό που θα υπερασπιστεί στη βουλή και στους αγώνες τα λαϊκά συμφέροντα, θα καταθέτει προτάσεις νόμου και τροπολογίες με τα λαϊκά αιτήματα, όπως έκανε την προηγούμενη περίοδο που κατέθεσε δεκάδες, σημαντικές προτάσεις για την ανακούφιση των εργατικών – λαϊκών οικογενειών,  τις οποίες απέρριψαν μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ, η  ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ψηφίζοντας μέτρα για το μεγάλο κεφάλαιο.
Γιατί παλεύει για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ που βάζουν το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Γιατί το ΚΚΕ πιστεύει στο δίκιο του λαού και στο δικαίωμα του να ζήσει καλά με τους όρους τους 21ου αιώνα. Γιατί έχει πρόταση εξουσίας και λαϊκής διακυβέρνησης, σε σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης που βασανίζει τους ανθρώπους του μόχθου.
Έκλεισε απευθυνόμενος σε κάθε μέλος και φίλο του Κόμματος, αυτή την τελευταία βδομάδα με το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο στο χέρι, το κάλεσμα του ΚΚΕ να φτάσει μαχητικά, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, σε κάθε λαϊκή οικογένεια του τόπου.
Στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Παναγής στάθηκε στο ζήτημα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που ούτε δίκαιη ούτε βιώσιμη μπορεί να είναι για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Γιατί έχει σαν προϋπόθεση το συνεχές τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, τη συμπίεση των απολαβών του εργαζόμενου, το ξεχείλωμα του εργάσιμου χρόνου, νέο χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση. Κάτι για το οποίο και στον τόπο μας υπάρχει μπόλικη αρνητική πείρα που το επιβεβαιώνει αυτό. Στα μεταλλεία, οι εργάτες αντιμετωπίζουν τη γενικευμένη επίθεση του κεφαλαίου που στοχεύει σε απολύσεις, μείωση αποδοχών, ξήλωμα και των τελευταίων κατακτήσεων. Κατάσταση για την οποία την ευθύνη φέρουν απόλυτα όλες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων αλλά και η τελευταία του ΣΥΡΙΖΑ που με την πολιτική της απογοήτευσε τους εργαζόμενους, αποθράσυνε την εργοδοσία. Αντίστοιχα στις ιχθυοκαλλιέργειες, που είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση παραγωγής στην ΕΕ και οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο, όπως ο Νηρέας και η Σελόντα, παίρνουν το ένα βραβείο επιχειρηματικότητας μετά το άλλο. Την ίδια ώρα, προχωρά η συγχώνευση των τριών μεγαλύτερων ομίλων χωρίς καμία εξασφάλιση για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με την εργοδοσία του Νηρέα να δηλώνει κυνικά στο σωματείο, ότι μπροστά στην συγχώνευση οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεχάσουν συμβάσεις και δικαιώματα.
Ο Δρόσος Τσελές απ’ τη μεριά του τόνισε τη διάλυση και περεταίρω υποχρηματοδότηση των υποδομών υγείας στην περιοχή. Με το νοσοκομείο της Άμφισσας να συνεχίζει να έχει σοβαρά προβλήματα, τα κέντρα υγείας να μην αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες του λαού. Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αρκείται και να προβάλει δήθεν μπαλώματα ως έργο, όπως το χαρακτηρισμό του νοσοκομείου ως άγονου, την ίδια στιγμή που ολόκληρες κλινικές όπως η παθολογική υπολειτουργούν, ιατρικά μηχανήματα αναξιοποίητα, ραντεβού για εξετάσεις που κλείνονται για 2 και 3 μήνες μετά απ’ όταν πρέπει να γίνουν, αναγκάζοντας τον κόσμο να ξενιτεύεται σε άλλες πόλεις και ιδιωτικές κλινικές για να τις κάνει.


-- 
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Τομεακή Επιτροπή Φωκίδας
Παπαχρήστου 1 Άμφισσα, 33100
Τηλ-φαξ: 22650 29582
mailkke.fokida@google.com
urlhttp://www.lasyfokidas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: