Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

«ΣΥΡΙΖΑ CHANNEL» ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Στα όρια του αίσχους η κυβερνητική προπαγάνδα μέσω της ΕΡΤ, η οποία πλέον έχει κι επίσημα μετατραπεί σε «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Aκόμη και «Στο Κόκκινο» σέβονται τη δεοντολογία, όχι όμως στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, όπου διακρίνεται η ιέρεια της κυβερνητικής δημοσιογραφίας Κατερίνα Ακριβοπούλου
Eνα κομματικό φέουδο, όπου το Μαξίμου τη χρησιμοποίησε με άθλιο τρόπο για να κάνει προπαγάνδα. Από τη μία να αναδεικνύει το δήθεν έργο της, και από την άλλη να κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκ περιτροπής.

Από το 2015 μέχρι σήμερα έχουμε δει απίστευτα πράγματα στην κρατική τηλεόραση. Δημοσιογράφους-κόλακες, αντί να ασκούν κριτική στους υπουργούς, να τους εκλιπαρούν ότι δεν «έχετε δικαίωμα να αποτύχετε». Υπουργούς, όπως ο Πολάκης, να γυρίζουν την πλάτη στις οθόνες σε ζωντανή σύνδεση προκειμένου να ανακαλύψουν δήθεν στοιχεία που θα στείλουν στη φυλακή τους πολιτικούς αντιπάλους. Θυμηθείτε μόνο τη συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στην εκπομπή «Δεύτερη ματιά» της Ακριβοπούλου, με την παρουσιάστρια να λέει στον υπουργό: «Με την ησυχία σας, δεν πειράζει που βλέπουμε την πλάτη σας». Και λίγο αργότερα να απαγορεύει στον δημοσιογράφο Κώστα Παπαχλιμίντζο να υποβάλλει ερωτήσεις,
επειδή δεν είχε πάρει χαρτάκι από το Μαξίμου για το τι θα ρωτήσει τον υπουργό.
Όμως, την τελευταία εβδομάδα η κατάσταση στην ΕΡΤ έχει ανέβει επίπεδο. Δεν λειτουργεί πλέον ως δημόσια τηλεόραση, αλλά ανοιχτά ως ΣΥΡΙΖΑ-chanel. Έτσι, την προηγούμενη Δευτέρα οι λιγοστοί τηλεθεατές που παρακολουθούν την ΕΡΤ, σύμφωνα με τις μετρήσεις (εξαιρούνται τα αθλητικά γεγονότα) διαπίστωσαν αυτό που λέμε ότι πλέον η ΕΡΤ έχει μεταβληθεί σε κομματική ραδιοτηλεόραση. Κόπηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, προκειμένου να μεταδοθεί ζωντανό το σόου του ΣΥΡΙΖΑ από το Μέγαρο Μουσικής, όπου υποτίθεται το κυβερνητικό κόμμα παρουσίασε το πρόγραμμά του για την επόμενη τετραετία, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.
Η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ προκάλεσε την οργή όλων των κομμάτων, αλλά και των τηλεθεατών, ακόμη και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που φάνηκε και από την ανάρτηση που έκανε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, γνωστό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς και υποψήφιος στο Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Θόδωρος Μαργαρίτης ήταν στον Συνασπισμό και αποχώρησε μαζί με την ομάδα Κουβέλη για να φτιάξουν την ΔΗΜ.ΑΡ. Ο κ. Μαργαρίτης, λοιπόν, έγραψε: «Πάντως ο αγώνας που κάναμε ενάντια στο “μαύρο” στην ΕΡΤ δεν ήταν για να γίνει το σημερινό κομματικό κανάλι. Ούτε για το χθεσινό πρωτοφανές κομματικό δελτίο ειδήσεων. Πρέπει να ντρέπονται!»

Η κορυφή του παγόβουνου
Βέβαια, το στέμμα της καλύτερης προπαγανδίστριας τον κερδίζει με χαρακτηριστική άνεση η κα Κατερίνα Ακριβοπούλου. Η εν λόγω δημοσιογράφος παρουσιάζει την εκπομπή «Η ώρα του Μαξίμου», συγνώμη, λάθος «Δεύτερη Ματιά» είναι ο επίσημος τίτλος, αλλά επί της ουσίας είναι εκπομπή που παράγεται στα υπόγεια του Μαξίμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκπομπή ανάλογου περιεχομένου απαξιούν να έχουν ακόμη και στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», όπου αν μη τι άλλο προσπαθούν στο μέτρο του δυνατού να διατηρούν κάποια ψήγματα αντικειμενικότητας. Όμως οι συνάδελφοι «Στο Κόκκινο» στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας για οποιοδήποτε θέμα φιλοξενούν απόψεις στελεχών από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.
Στην «Ώρα του Μαξίμου» της Ακριβοπούλου η δεοντολογία έχει πάει περίπατο. Η προπαγάνδα μισεί τη δεοντολογία. Και η κα Ακριβοπούλου δεν πέφτει σε τέτοια σφάλματα. Τουναντίον κάνει και το κάτι παραπάνω για να δείξει στο Μαξίμου ότι είναι υποστηρίκτρια του συστήματος μέχρι την τελευταία ώρα, μέχρι τελικής ρανίδας του αίματος. Αλλά δεν πρέπει να την αδικούμε. Σε αυτή την εποχή δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις τέτοια πιστή οπαδό του καθεστώτος Τσίπρα. Ακόμη και στην «Εφημερίδα των Συντακτών» κρατούν πισινές. Στην «Αυγή» έχουν αρχίσει να μιλούν για αλαζονεία και για λάθη που έγιναν σε αυτά τα 4,5 χρόνια. Στην «Ώρα του Μαξίμου» της Ακριβοπούλου δεν αποδέχονται πως ο Τσίπρας έκανε λάθη. Είναι σαν να λέμε ότι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στη Βόρεια Κορέα, η Ρι Τσουν Χι,  θα πει κακή κουβέντα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Κάτι ανάλογο ισχύει και για την κα Ακριβοπούλου, η οποία ζήλεψε τη δόξα τής εν λόγω παρουσιάστριας στη μακρινή Πιονγκ Γιανγκ. Όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Στη Β. Κορέα η παρουσιάστρια με το ροζ κιμονό εάν πει κακή κουβέντα για τον Κιμ θα εξαφανιστεί από προσώπου γης. Βέβαια, η κα Ρι Τσουν Χι σε ηλικία 75 ετών συνταξιοδοτήθηκε. Στην Αθήνα ευτυχώς η κα Ακριβοπούλου δεν κινδυνεύει.
 
Το χυδαίο βίντεο
Τα ξημερώματα της Τρίτης στην εκπομπή της κας Ακριβοπούλου παρουσιάστηκε ένα χυδαίο βίντεο με τα δεινά που προκάλεσαν στη χώρα το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. Με την πείνα, τα συσσίτια και τις αυτοκτονίες. Τα αγκάθια που ο ΣΥΡΙΖΑ αφαίρεσε από το ρόδο. Η εκλεκτή του Μαξίμου εμφανίζεται ιεροκήρυκας με τα λεφτά που πληρώνουμε όλοι εμείς. Και με βάση τις τελευταίες ευρωεκλογές, μόλις το 23% του πληθυσμού είναι φαν του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η κα Ακριβοπούλου στο χυδαίο βίντεο που παρουσίασε συνέδεσε πρωθυπουργούς με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, απέδωσε πολιτικές ευθύνες σε αυτοκτονίες, σε μία προσπάθεια να τρομοκρατήσει όλους όσοι αποφάσισαν να αφήσουν το κόμμα του πολυχρονεμένου αγά και να επιλέξουν κάποιο άλλο και δη τη Ν.Δ.
Το έχει ξανακάνει
Αυτό το άθλιο βίντεο, το οποίο το έντυσαν και με τη γαϊδουρίτσα τη «Μαρίζα», δίχως να ζητήσουν άδεια από τον δημιουργό. Ο δημιουργός της «Μαρίζας», της βραβευμένης ταινίας με τη γαϊδουρίτσα, ο Κωνσταντίνος Κρυστάλλης, αντέδρασε: «ΑΙΣΧΟΣ! Δεν έδωσα την άδεια για τη χρήση της ταινίας. Κάθε άλλο παρά πολιτικοποίηση θέλω για τη Μαρίζα!»
Αλλά σιγά μην ιδρώσει η κα Ακριβοπούλου. Η ιέρεια της αντικειμενικής δημοσιογραφίας έχει κάνει πολύ χειρότερα. Για παράδειγμα, ποιος θα λησμονήσει όταν κρυφογέλαγε την ημέρα που ο πρώην τηλεοπτικός της σύντροφος Σωτήρης Καψώχας αποκαλούσε φασίστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ή όταν η ίδια αναρτούσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως επαίτη που ζητά εκλογές.
Προφανώς, στο Μαξίμου δεν το έχουν καταλάβει. Κάθε φορά που βγαίνει στον αέρα η Ακριβοπούλου προστίθενται σχεδόν 100 ψήφοι ανά ώρα στη Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: