Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΑ: Ο ΚΩΣΤΑΣ-ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΘΩΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

* Τα παλιά τα χρόνια, όταν είχαν ξεκινήσει οι ιδιωτικές τηλεοράσεις, από καιρού εις καιρόν ο Εθνάρχης μάζευε τα κανάλια μπροστά από το «Διόνυσο» στην Ακρόπολη και έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις, τύπου πολιτικής Πυθίας. Το πολιτικό σύμπαν προσπαθούσε να βρει το βαθύτερο νόημα μέσα από τις ακατάληπτες φράσεις στα μικρόφωνα_ ακατάληπτες τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την εκφορά τους.
* Άλλο «Κωνσταντίνος», άλλο «Κωστάκης». Άλλο Εθνάρχης, άλλο πρώην πρωθυπουργός που έκανε τα πάντα για να καταστραφεί η οικονομία και κατόπιν επέλεξε «αιδήμονα σιγή». 
Ο Κώστας-Κωστάκης Καραμανλής δεν κάνει δημόσιες τοποθετήσεις, είναι εξαφανισμένος από την πολιτική σκηνή και ανύπαρκτος κοινοβουλευτικά. Τώρα γίνεται είδηση. Θα μιλήσει! Θα μιλήσει προεκλογικά! Θα μιλήσει εκείνος που έχασε τη φωνή του τα χρόνια της κρίσης. 
* Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ανέβηκε στο βήμα ο Κώστας-Κωστάκης Καραμανλής. Και τι να πει; 
Ότι διόριζε χιλιάδες παρέα με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ έπρεπε να μειώνει τις δαπάνες του Δημοσίου; Τί να πει; Ότι επί των ημερών του οι φαρμακευτικές δαπάνες πολλαπλασιάστηκαν,
δημιουργώντας απίστευτη ζημιά στα κρατικά ταμεία; 
Η λίστα με τα λάθη είναι τεράστια, έχουμε βαρεθεί να τα λέμε και να τα ξαναλέμε όσο εκείνος ιδιωτεύει, έχοντας ρεζερβέ το στασίδι στη Βουλή. 
* Αυτός ο Καραμανλής λοιπόν, ο Κώστας-Κωστάκης, διεκδικεί ξανά την ψήφο κάνοντας περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Βρήκε τη φωνή του και ζητεί την επανεκλογή του. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας τον αγαπούν και τον τιμούν για την κοινοβουλευτική οκνηρία και για τη μουγγαμάρα του. 
** Νάτος και ο Γιώργος Βουλγαράκης, που κάνει επανεμφάνιση με παράπονο, ότι δεν είναι υποψήφιος ενώ όπως σημειώνει «σε αυτό το κόμμα έδωσα τη ψυχή μου, από παιδί». Δεν θα εισέλθουμε στα εσωκομματικά, στις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη λίστα υποψηφίων της Α’ Αθήνας_ πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θα σταθούμε σε ένα άλλο ζήτημα, που αφορά την αποκατάσταση του Γιώργου Βουλγαράκη. 
* Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα, είτε μας αρέσει η φάτσα του είτε όχι, είτε μας αρέσει ο τρόπος που πολιτεύτηκε είτε όχι. Ακόμη κι αν έχουμε αντιρρήσεις επειδή σε όλη του τη ζωή δεν βρήκε μια κανονική δουλειά, παρά μόνο ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Πέρα από αυτά να θυμόμαστε και να υπογραμμίζουμε ότι αθωώθηκε για όλα όσα κατηγορήθηκε. Στα δικαστήρια, στους φορολογικούς ελέγχους, στην Εξεταστική της Βουλής, παντού αθωώθηκε. Για το Βατοπέδι, για τη Siemens, για τις εξωχώριες εταιρείες, αθωώθηκε για όλα όσα κατηγορήθηκε. 
* Για τον Βουλγαράκη όπως και για κάθε πολίτη που ζει σε δημοκρατικό πολίτευμα η αθώωση είναι αθώωση και δεν σηκώνει αμφιβολίες επιπέδου «ναι αλλά έχω την αίσθηση» ή «εγώ νομίζω».
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: