Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ (ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ…)

Με τα μετερίζια «Δημοκρατία» και «Εστία» οι νεοκαραμανλικοί προσπαθούν να θυμίσουν ότι ο απών για 10 χρόνια Κωστάκης Καραμανλής υπάρχει ακόμη τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει

Τα ρέστα τους παίζουν οι «νεοκαραμανλικοί» μπας και βγάλουν λάδι τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Με κάθε τρόπο οι φαν του αμίλητου πρώην προέδρου της Ν.Δ. διαστρεβλώνουν χωρίς αιδώς ακόμη και αυτονόητα πράγματα, έχοντας ως όχημα δύο δεξιές εφημερίδες, την Δημοκρατία και την Εστία, ιδιοκτησίας του κ. Φιλιππάκη στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο κ. Μανώλης Κοττάκης, λάτρης του νεοκαραμανλισμού.

Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα, δύο ημέρες μετά την ομιλία Γιούνκερ στην Λισαβόνα, στην οποία ο πρόεδρος της Κομισιόν κατακεραύνωσε τον Κώστα Καραμανλή για τα πλαστά στοιχεία,
υποδεικνύοντας ανοιχτά ως τον βασικό υπεύθυνο της χρεοκοπίας της Ελλάδας, η Εστία δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα. Είχε ως πρώτο θέμα ότι ο Στουρνάρας έβαλε τον Γιούνκερ να επιτεθεί στον Καραμανλή. Προφανώς η εφημερίδα σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία που εξέπεμπε με την οικογένεια Κύρου. Και το λέμε αυτό, διότι είναι γνωστό τοις πάσι, ότι ο Γιούνκερ δεν ήταν πρώτη φορά που είχε κατηγορήσει τον Κώστα Καραμανλή.

Έτσι η Δημοκρατία μετά την Εστία έκανε ένα ακόμη βήμα προς τον απόλυτο ευτελισμό. Με υπογραφή του κ. Κοττάκη διαστρέβλωσε τα όσα αναγράφουν στο βιβλίο τους “Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΛΟΦΑ” δύο συνάδελφοι που ζουν κι εργάζονται στα κέντρα αποφάσεων της Ε.Ε., τις Βρυξέλλες. Ο λόγος για την Ελένη Βαρβιτσιώτη και την Βικτώρια Δενδρινού, οι οποίες μέσα από το βιβλίο τους αποκαλύπτουν όλες τις πτυχές του ελληνικού δράματος το πρώτο εξάμηνο του 2015 επί του καταστροφικού διδύμου Τσίπρα-Βαρουφάκη.
Σε κάποια αποστροφή του βιβλίου, όπως εξήγησε πρόσφατα σε συνέντευξη της η κ. Βαρβιτσιώτη ανέφερε για ένα απόρρητο σχέδιο που υπήρχε από το 2012:  “Τότε, μια μικρή ομάδα υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ είχαν χαρτογραφήσει με απόλυτη μυστικότητα τη διαδρομή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Στις μυστικές τους συναντήσεις οι ετικέτες με την ονομασία «Ένταξη Κροατίας» ήταν κολλημένες στα κόκκινα ντοσιέ με τα απόρρητα έγγραφα που μοιράζονταν στους συμμετέχοντες.  Όταν το ενδεχόμενο ενός Grexit απομακρύνθηκε, τα ντοσιέ αυτά κλειδώθηκαν στα συρτάρια λίγων και εκλεκτών αξιωματούχων. Στο ντοσιέ υπήρχε μία εκτίμηση του Τόμας Βίζερ, ότι το Grexit θα στοίχιζε κοντά στα 700 δισεκατομμύρια ευρώ στην ευρωζώνη κι ανέφερε τρόπους για να προστατευθεί η Ευρωζώνη από άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. Όμως γι’ αυτό το απόρρητο κόκκινο ντοσιέ δεν ήξερε τίποτα η Ελλάδα”.
Κι έρχεται ο κ. Κοττάκης και γράφει στην Δημοκρατία: “Εάν ο Παπανδρέου, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς γνώριζαν και είχαν την μισή τρέλα του Βαρουφάκη θα είχαμε πάρει γενναίο κούρεμα και θα είχαμε γλιτώσει την λιτότητα. Αλλά ο Αντώνης (τι να πούμε για τον ΓΑΠ) αντί επαναδιαπραγμάτευσης που μας είχε πει επέλεξε το ουδείς αναμάρτητος”.
Πουθενά λέξη για τον Παπαδήμο, τον πρωθυπουργό των έξι μηνών, ο οποίος μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο υλοποίησαν το PSI για το οποίος είχαν συμφωνήσει σε επίπεδο κορυφής η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου.  Κι όμως στο πρωτοσέλιδο η Δημοκρατία χαρακτήρισε ως ολετήρες τον Παπανδρέου, τον Παπαδήμου και τον Σαμαρά, ενώ στο κείμενο του κ. Κοττάκη δεν αναφέρεται ούτε λέξη.
Προφανώς επειδή στο κεντρικό άρθρο της εφημερίδας είχαν βγάλει το συμπέρασμα: “Η Ελλάδα μπορούσε να σωθεί, αλλά οι ηγεσίες της, την πιο κρίσιμη στιγμή της νεότερης Ιστορίας της χώρας, της έδωσαν μια σπρωξιά και την έριξαν στον γκρεμό. Αυτή είναι η αλήθεια. Μπορεί να μην αρέσει όταν την ακούν και τη διαβάζουν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της καταστροφής, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Αποκαλύπτονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις χαμένες ευκαιρίες που είχαν οι πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας (από τον μοιραίο Παπανδρέου και τον Παπαδήμο μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά) για ένα αποφασιστικό «κούρεμα» του χρέους”.
Πουθενά δεν αναφέρουν όσα οι κυρίες Βαρβιτσιώτη και Δενδρινού τονίζουν για μυστικό σχέδιο που ήταν κρυμμένο στα συρτάρια των αξιωματούχων των Βρυξελλών. Ίσως η εφημερίδα «Δημοκρατία» κρίνει πως οι πρώην πρωθυπουργοί έπρεπε να έχουν είτε μαντικές ικανότητες, είτε να ήταν οι επιθεωρητές Κλουζώ. Και φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι άνθρωποι έτρεχαν να αποφύγουν μία κρίση που ανά πάσα στιγμή μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε άτακτη χρεοκοπία για την οποία ποτέ δεν έκανε τον κόπο να απολογηθεί ο κ. Καραμανλής. Και χαρακτηρίζονται ολετήρες τρεις πρωθυπουργοί και σε καμία περίπτωση δεν δίνεται αυτός ο χαρακτηρισμός στον άνθρωπο που εκτόξευσε την φαρμακευτική δαπάνη, που έφθασε σε αστρονομικά ύψη το έλλειμμα τόσο του 2008, όσο και του 2009, ενώ μέσα σε πέντε χρόνια προσέθεσε και 70 δισεκατομμύρια ευρώ στο χρέος.
Οι “φύλακες” του νεοκαραμανλισμού φυσικά δεν ασχολούνται με τα όσα αναφέρει το βιβλίο για το τι έγινε το 2015:  “Τρία χρόνια αργότερα, στις 12 Φεβρουαρίου 2015, την επομένη του πρώτου Eurogroup, στο οποίο συμμετείχε ο Βαρουφάκης, ο τότε επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ αποφάσισε ότι ήταν ώρα να ξεκλειδώσει την ψηλή ξύλινη ντουλάπα στο γραφείο του, να βγάλει το δικό του κόκκινο ντοσιέ και να το ξεσκονίσει. Εν τω μεταξύ, μια βασική λεπτομέρεια είχε αλλάξει: η Κροατία είχε γίνει ήδη μέλος της Ε.Ε., οπότε έπρεπε να βρεθεί νέα κωδική ονομασία. Ακολουθώντας την παράδοση, οι αρχιτέκτονες του σχεδίου μετονόμασαν την επιχείρηση σε «Αλβανία: Ανάλυση και σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενδεχόμενη χρεοκοπία 2015».
Ούτε φυσικά  ασχολούνται με το τι έγραφαν αυτές οι απόρρητες εκτιμήσεις Βίζερ που σκιαγραφούσε μια ζοφερή προοπτική για τη χώρα: “Στην πρώτη σελίδα, με bold γραμματοσειρά, έγραφε: «Οι συνέπειες ενός τέτοιου σεναρίου είναι ακραίες και μπορούν να βάλουν την Ελλάδα σε ένα ταχύ μονοπάτι προς την έξοδο από την Ευρωζώνη και πιθανώς από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε απαραίτητη δράση πρέπει να ληφθεί για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο και να μην ενεργοποιηθεί το πλάνο έκτακτης ανάγκης. Μια χρεοκοπία θα οδηγούσε με σχεδόν μαθηματική ακρίβεια μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας, καθιστώντας το ανήμπορο να καλύψει βασικές ανάγκες, όπως τροφή και στέγαση, προκαλώντας μια κρίση που η Ευρώπη δεν θα είχε ξαναδεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ελλάδα, στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ, το 20% του πληθυσμού, δηλαδή γύρω στα 2 εκατ. άνθρωποι, θα αντιμετώπιζε άμεσο πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό σήμαινε ότι η Επιτροπή θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας, το οποίο θα κάλυπτε την τροφή, τις ιατρικές ανάγκες, ακόμα και την ένδυση αυτών των ανθρώπων. Θα έπρεπε να εξασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία θα συνέχιζαν να λειτουργούν ομαλά και δεν θα υπήρχαν μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα αλλά και καύσιμα. Τέλος, συζητούσαν και το πώς θα γινόταν η μετάβαση σε νέο νόμισμα και ανησυχούσαν για το τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα αποφάσιζε μονομερώς να χρησιμοποιήσει τα αποθέματα του νομισματοκοπείου της και να εκτυπώσει ευρώ”.
Και αντί οι λάτρεις του νεοκαραμανλισμού να εκτιμήσουν την αγωνιώδη προσπάθεια που κατέβαλλε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και οι προκάτοχοι του για να αποφευχθούν αυτές οι δυσάρεστες συνέπειες για την χώρα χαρακτηρίζονται ως ολετήρες.
Μάλιστα τώρα αναθάρρησαν που ο εξαφανισμένος επί μία δεκαετία Κωστάκης Καραμανλής θεωρητικά θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση των υποψηφίων. Και λέμε θεωρητικά διότι ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί να πρωταγωνιστεί στις εξόδους στις ταβέρνες όλης της χώρας, αλλά ήταν αμίλητος όταν ο κ. Τσίπρας παρέδωσε το όνομα Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Και οι “φύλακες” του νεοκαραμανλισμού δεν βρήκαν τότε κανένα ψεγάδι για την απουσία του.
Και συνεχίζουν να λένε ψέματα και να χρησιμοποιούν αστείες δικαιολογίες, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης, που χθες βράδυ στην κρατική τηλεόραση, η οποία επί ΣΥΡΙΖΑ τον λατρεύει, όπως και όλους τους εραστές του νεοκαραμανλισμού, είπε ότι το έλλειμμα του 2009 φούσκωσε επειδή αποπληρώθηκαν τα εξοπλιστικά που είχε παραγγείλει ο Κώστας Σημίτης. Μόνο που ο κ. Κακλαμάνης απέκρυψε ότι από το 2005 η Ε.Ε. είχε ενημερώσει τα μέλη της πως οι εξοπλιστικές δαπάνες, πρέπει να αναγράφονται στους προϋπολογισμούς όταν παραλαμβάνονται τα όπλα και όχι στην παραγγελία.  Προφανώς ολετήρες είναι οι εκπρόσωποι του νεοκαραμανλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: