Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

«ΘΕΡΜΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ - ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Έντονο φραστικό επεισόδιο εντός του ευρωκοινοβουλίου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκος Ανδρουλάκης.
Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη, μίλησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του. Όταν ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ διαμαρτυρήθηκε, ο Μεβλούτ Τσαβούσολγου του απάντησε προκλητικά «αν δεν σου αρέσει, να βγεις έξω». 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Νίκος Ανδρουλάκης να ανταπαντήσει ότι,
«εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος».
Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου υπερέβη το όριο, μιλώντας συνολικά 42 λεπτά, δεν επέτρεψε σε κανέναν ευρωβουλευτή να υποβάλει ερωτήσεις.
Ανδρουλάκης: Να επιβληθεί εμπάργκο όπλων, στην Τουρκία
Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί αυτό στη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: