Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

«ΠΟΡΤΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, δε θα γίνουμε δεκανίκι κανενός

Xθες (16/05), ο Νίκος Ανδρουλάκης απέκλεισε το σενάριο «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιθυμεί να γίνει δεκανίκι κανενός.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει: “Κυβέρνηση με ψήφο ανοχής”, μετά πρότεινε με Βαρουφάκη, τώρα λέει κάτι καινούργιο. Η θέση μου είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την Κυριακή το βράδυ οδηγεί σε μία σταθερή κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στον ALPHA.

«Για το επίμαχο θέμα, λέω να γίνει εκ νέου εξεταστική επιτροπή χωρίς καταχρηστική χρήση του απορρήτου, και με σαράντα μάρτυρες αντί για τρεις που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε. Στη συνέχεια, εξήγησε πως επιμένει στην πρότασή του για Εξεταστική: «Το αποτέλεσμα της Εξεταστικής θα οδηγήσει σε Προανακριτική», υποστήριξε. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης «εξαπέλυσε» επίθεση κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, είναι “όπλο” για τον Μητσοτάκη. Όταν μιλά για κυβερνήσεις που δεν είναι σταθερές και βάζει μόνο ένα ζήτημα, τότε γίνεται χορηγός του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε. Τέλος, υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας είναι χορηγός του κ. Μητσοτάκη, φέρνοντας τρία παραδείγματα: Τις «Πρέσπες του Αιγαίου», τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τον φράχτη του Έβρου και τις «Δήμητρες» Βαρουφάκη, σημειώνοντας πως «δεν έμαθαν τίποτα από το 2015;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: