Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

ΖΗΤΩ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΖΗΤΩ ΤΑ ΑΒΓΑ, ΖΗΤΩ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


Στις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας τον Αύγουστο του 2011 (είχε "ευλογήσει" το γιαούρτωμα των πολιτικών), από τις οποίες η Εκκλησία της Ελλάδος είχε πάρει αποστάσεις.

Γιατί, όμως, ειδικά το γιαούρτι έχει ταυτοποιηθεί ως η ακίνδυνη «μολότοφ» των αγανακτισμένων πολιτών; Διότι, όπως εξηγεί ο κοινωνικός ανθρωπολόγος Λεωνίδας Βουρνέλης από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις των ΗΠΑ: «Το γιαούρτι είναι συνδεδεμένο με την ελληνική ταυτότητα. Ανήκει στην ίδια κατηγορία με την φέτα, το λάδι, τις ελιές κτλ., τα οποία προέρχονται από την ελληνική αγροτική γη και την κτηνοτροφία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ελληνικότητα. Το γεγονός ότι το γιαούρτι συνδέεται στενά με την εθνική ταυτότητα της χώρας, έχει τη σημασία του δεδομένου ότι τα θύματα του γιαουρτώματος είναι εκπρόσωποι και φορείς υλοποίησης πολιτικών και ιδεολογιών που θεωρούνται εχθρικές για τη χώρα».

Τα προηγούμενα χρόνια οι «επιθέσεις» ήταν σποραδικές. Ξεχωρίζει αυτή εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη ο οποίος και δέχθηκε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά σακούλα γεμάτη αυγά από φοιτητές κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο London School of Economics.

Εδω ο Καμμένος υπέρ του γιαουρτώματος ...μέχρι που τον γιαούρτωσαν και ηρέμησε



Και ο Άδωνις Γεωργιάδης,  δέχεται «θερμή» υποδοχή με... «ζεστό φαγητό» στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: