Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Πηγή: “ΕφΣυν”

ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ του ιστορικού ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας περιγράφει όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα του παρακράτους Μητσοτάκη. «Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;», είχε διερωτηθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά τη δολοφονία Λαμπράκη από το παρακράτος. Δεκαετίες μετά, στη χώρα όπου οι επίγονοι του Καραμανλή καταπατούν τα δικαιώματα των πολιτών και βάλλουν με βαναυσότητα κατά της ίδιας της δημοκρατίας, το ρητορικό ερώτημα θα μπορούσε να διατυπωθεί με μια παραλλαγή: Σε ποιον ανήκει αυτός ο τόπος;

Η ΦΕΟΥΔΑΛΙΚΗ αντίληψη των κυβερνώντων γίνεται κάθε μέρα και πιο απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα ορατή όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες. Ο κ. Θεοδωρικάκος προωθούσε την υποψηφιότητά του από τους επίσημους λογαριασμούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αδωνις Γεωργιάδης, παρευρίσκεται σε συγκεντρώσεις εργαζομένων όπου το αφεντικό δίνει -απειλητικά- γραμμή για την ψήφο.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ, Θάνος Πλεύρης, στέλνει email προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Αθήνας για προεκλογική συγκέντρωσή του. Η υπουργός Παιδείας με email σε ΕΛΜΕ δίνει γραμμή ψήφου στη Νέα Δημοκρατία. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ κατασπαταλά τα χρήματα του Οργανισμού σε διαφημιστική προβολή του ιδίου και της κυβέρνησης. Ο δε γ.γ. Τουρισμού καλεί τους εργαζομένους του EOT σε προεκλογική φιέστα για τον υπουργό Β. Κικίλια.

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ των «γαλάζιων» στελεχών είναι αποικιοκρατική, μόνο που η αποικία δεν βρίσκεται πέρα από τις θάλασσες ή σε μια άλλη ήπειρο,

αλλά στην ίδια τη χώρα την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούν.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ, καταπώς το λέει ο λαός μας, «έφαγε και ία πόμολα», που έκανε ρεκόρ σε απευθείας και σκοτεινές αναθέσεις δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση που διόρισε ημετέρους μέχρι και στις διευθύνσεις των σχολείων και φτιάχνει ένα νέο «βαθύ κράτος», βαθιά γαλάζιο, που δεν δίστασε να κάνει τους νόμους ακορντεόν για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της, η κυβέρνηση της αισχροκέρδειας, της ακρίβειας και της λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος, αυτή η ίδια κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων για να κάνει την προεκλογική της καμπάνια.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ σκανδαλώδες και ανήθικο, είναι βαθύτατη υποτίμηση της δημοκρατίας και της κορυφαίας της στιγμής που είναι οι εκλογές. Είναι η αντίληψη του κράτους-λάφυρο στα χέρια του κυβερνήτη.

ΕΙΝΑΙ η Νέα Δημοκρατία, ηλίθιε.


http://vathikokkino.gr/archives/134287

Δεν υπάρχουν σχόλια: