Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Το πόσο ευμετάβλητο είναι το εκλογικό σώμα και πόσο εύκολα μπορεί να ανατραπεί μια συγκυριακή παντοδυναμία ενός κόμματος, μας το θυμίζει σήμερα ένα παραπολιτικό σχόλιο της ‘ΕφΣυν”

Για να θυμηθούμε κάτι: τo 2007. αμέσως μετά τις ασύλληπτα καταστροφικές φωτιές στην Ηλεία, με 84 νεκρούς, ο Κώστας Καραμανλής πήγε σε πρόωρες εκλογές και τις κέρδισε πανηγυρικά με 41.87%! Φυσικά, έπεσε μέσα σε δύο χρόνια χάνοντας τις εκλογές του 2009, ενώ είχε ήδη ανοίξει ο δρόμος για τα μνημόνια Ας το έχουμε αυτό στον νου μας (δεν είναι δα και τόσο μακρινό παρελθόν).

Ας κρατήσουμε επίσης τις επισημάνσεις που κάνει στην ίδια εφημερίδα ο δημοσιογράφος Τάσος Παππάς για το τι μας ξημερώνει, μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Ν.Δ:

Οσοι επιχειρήσουν να αντισταθούν επικαλούμενοι το Σύνταγμα και τους νόμους θα πάνε σπίτια τους με το καλό ή με το στανιό. Οι ισχυροί οικονομικά φίλοι της συντηρητικής παράταξης και κυρίως αυτοί που ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από το σύστημα Μητσοτάκη θα ξεσαλώσουν. Η διαπλοκή θα αποθρασυνθεί. Οι αντίπαλοι της Δεξιάς στην περιοχή των κινημάτων θα χρειαστούν χρόνο για να συνέλθουν από το σοκ της κάλπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: