Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ... «ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η κρίση συνίσταται ακριβώς στο γεγονός ότι το παλιό πεθαίνει
και το νέο δεν μπορεί να...

γεννηθεί: σ' αυτό το μεσοβασιλείο
συμβαίνουν τα πιο ποικίλα νοσηρά φαινόμενα»
Αντόνιο Γκράμσι, "Quaderni del carcere" (Τετράδια της φυλακής), τ. 3, §34, σελ. 311
 Antonio Gramsci... ο εφιάλτης της Νατοϊκής αριστεράς!

Όταν στη δεκαετία του '70 είχες την ευτυχία να είσαι φοιτητής του κομουνιστή ιστορικού,  Καθηγητή Aurelio Lepre ("Ιστορία Πολιτικών Κομμάτων & Κινημάτων", Πανεπιστήμιο της Νάπολης Φρειδερίκου Β΄), όπου οι φοιτητές τον φοβόντουσαν γιατί ήταν συγκρατημένος και δεν συγχωρούσε την προχειρότητα, αλλά στο Αμφιθέατρο σε γοήτευε, σε μάγευαν οι παραδόσεις του για το ζήτημα του Νότου (έξαλλος με την απουσία έργων του Ανδρέα Παπανδρέου και "φόρτωνε" τον Έλληνα φοιτητή να κάνει αναλύσεις κάθε Πέμπτη στο Αμφιθέατρο για τη "σχέση Κέντρου Περιφέρειας")... και την ανάλυση των κειμένων του Γκράμσι, δεν μπορούσες να φανταστείς μετά από περισσότερα από 50 χρόνια πως ήταν "καθηγητής προφήτης".

«Οι μεγάλες μάζες έχουν απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές ιδεολογίες, δεν πιστεύουν πλέον σε αυτό που πίστευαν προηγουμένως... Έχει συμβεί μια τόσο σοβαρή ρήξη μεταξύ λαϊκών μαζών και κυρίαρχων ιδεολογιών που δεν μπορεί να θεραπευθεί»... (Γκράμσι, τ. 3, §34, σελ. 311)

Ότι συμβαίνει σήμερα το "παρατήρησε" ο Γκράμσι σ' ένα σημείωμα που γράφτηκε στη φυλακή το 1930 κι αυτή η σκέψη εξακολουθεί δυστυχώς να είναι ιδιαίτερα σημαντική κι επίκαιρη σήμερα.

Αν δεν μπορέσουμε να γεννήσουμε μια ορθολογική οργάνωση της κοινωνίας, πάνω στα ερείπια της κατεδαφισμένης σημερινής, θα αντιμετωπίσουμε μια ακόμη πιο σκοταδιστική και βάρβαρη εποχή από τη σημερινή.
O λαός δεν χρειάζεται αυτή την "αριστερά", της "σωστής πλευράς της ιστορίας", του ΝΑΤΟ, της αποικίας των ΗΠΑ με την επωνυμία "Ευρωπαϊκή Ένωση",

όπως ακριβώς η δεξιά εναντίον του "Ρωσικού ιμπεριαλισμού" κι υπέρμαχοι των ουκροναζί και σιωναζί!

Για τα τεκταινόμενα στο χώρο της Νατοϊκής αριστεράς σήμερα, τις “κοκορομαχίες” ενός θεάτρου με αποχωρήσεις, διασπάσεις, νέα σχήματα, αυτούς που φεύγουν, ή έρχονται και που ποτέ δεν διαφώνησαν κι έγιναν υπουργοί που -μαζί με δεξιά και κιναλ/πασοκ- ξεπούλησαν την πατρίδα... το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ, αεροδρόμια, ΟΣΕ, ΔΕΗ, λιμάνια, Μακεδονία, ΝΑΤΟ κ.α.π.... με υποθήκη της χώρας για 99 χρόνια- κι όλα τα συναφή, που έντεχνα μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία... έχουμε περιγράψει αναλυτικά  13 Νοέμβρη 2023ΣΥΡΙΖΑ... οι νεκροθάφτες της Δημοκρατίας ερίζουν χωρίς ΚΑΜΙΑ πολιτική αντίθεση!

Η Αριστερά δεν αρκεί να επικαλείται την αρετή, οφείλει να είναι ενάρετη η ίδια•
δεν αρκεί να στηλιτεύει το κακό, πρέπει η ίδια να το τιμωρεί παραδειγματικά...

«Το παλιό πεθαίνει και το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί»! Άραγε... ποιο είναι το παλιό και ποιο είναι το νέο;

Χρήσιμη συνοπτική ιστοριογραφία: Οι ρίζες, η πορεία, οι σταθμοί που χαρακτηρίζουν και "κουβαλάει" ο χώρος της λεγόμενης "Ευρωπαϊκής Ανανεωτικής Αριστεράς"

✔️ Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Εσωτερικού (ΚΚΕ εσωτ.)  που προήλθε από τη διάσπαση του ενιαίου ΚΚΕ (Φλεβάρης 1968), που με την καθοδήγηση της αμερικανικής "αριστεράς" εμφανίζει στην δυτική Ευρώπη τους "κομμουνιστές της Ανανέωσης", τον επονομαζόμενο "Ευρωκομουνισμό".

Τον Φλεβάρη του 1968, σε ένα προάστιο της Βουδαπέστης, το παράνομο στην Ελλάδα ΚΚΕ διασπάται και κατόπιν συγκροτείται το ΚΚΕ Εσωτερικού. Με προμετωπίδα/καταγγελία ότι το ΚΚΕ ήταν «όργανο της Μόσχας» εμφανίζεται και συγκροτείται το κόμμα των «ανανεωτικών», όπου οι «ανανεωτές» έφεραν έναν αέρα «κάθαρσης» του ΚΚΕ και ευρύτερα του κομμουνιστικού κινήματος, ο λεγόμενος «εκσυγχρονισμός της κομμουνιστικής ιδέας».

Στα χνάρια του Κομουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, με ηγέτη τον Ενρίκο Μπερλίνγκουερ... Η μήτρα της "ευρωπαϊκής Νατοϊκής αριστεράς"...

Ενρίκο Μπερλίνγκουερ: «Νιώθω πιο ασφαλής στο Ατλαντικό Σύμφωνο (ΝΑΤΟ)»
«Θέλω η Ιταλία να μην φύγει από το ΝΑΤΟ και όχι μόνον επειδή η έξοδός μας θα ανέτρεπε τη διεθνή ισορροπία. Αισθάνομαι πιο ασφαλής που είμαι εδώ (ΝΑΤΟ), αλλά βλέπω ότι ακόμα και εδώ γίνονται σοβαρές προσπάθειες περιορισμού της αυτονομίας μας...»
Συνέντευξη του Ενρίκο Μπερλίνγκουερ, με τον Giampaolo Pansa, "Corriere della Sera", Ιούνης 1976

Δικτατορία...

Η στρατηγική της Εθνικής Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Ενότητας (ΕΑΔΕ), όπου με εξαίρεση την ομάδα του Αντώνη Μπριλάκη (συνεργαζόταν με το ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέουκαι τμήματα της Νεολαίας "Ρήγας Φεραίος", περιλάμβανε ένα "εθνικό μέτωπο" που ήθελε να συμπεριλαμβάνει "σώνει και καλά" τον Γλύξμπουργκ (ΕΑΔΕ), για "ομαλοποίηση και μετάβαση" του αμερικανοκίνητου δικτατορικού καθεστώτος, με καταγγελίες εναντίον του ΠΑΚ (εξτρεμισμός ο ένοπλος αγώνας για την ανατροπής της χούντας).

Μεταπολίτευση... "αλλαγή Νατοϊκής φρουράς" στην Ελλάδα... το περίφημο «Καραμανλής ή τανκς»


«Βρώμικο '89» ή «Κάθαρση»...

Η αμερικάνικη επιχείρηση που στήθηκε για να εξαφανίσουν, να στρέψουν τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης στη Νατοϊκή "σοσιαλδημοκρατία κι εκσυγχρονισμό" (όπως ακριβώς στην Ιταλία με την επιχείρηση της Cia "καθαρά χέρια" εναντίον του Κράξι κι αποκαλύφθηκε τώρα)




Ως την "πρώτη φορά αριστερά", αλλά ξεκάθαρα Νατοϊκή αυτή η αριστερά...  Ο "σοσιαλιστής" Τσίπρας ήταν πάντα ειλικρινής!

➥ 2 Μάη 2023, "Η αριστερά της εποχής μας" είναι Νατοϊκή! Με μια τέτοια αριστερά, η δεξιά γίνεται περιττή!

«Τι τρομερή εποχή...
αυτή όπου ηλίθιοι κυβερνούν τυφλούς
»
Ουίλιαμ Σαίξπηρ, 
"Βασιλιάς Ληρ" (1609)
 "Η επιβολή κάποιου Κασσελάκη, είναι μια τεράστια ατλαντική επιτυχία!"

 ΣΥΡΙΖΑ... οι νεκροθάφτες της Δημοκρατίας ερίζουν χωρίς ΚΑΜΙΑ πολιτική αντίθεση!

«Είναι απαραίτητο οι εξουσιαστές όλης της κοινωνίας να γίνουν εργάτες,
αγρότες, εργαζόμενοι κάθε κατηγορίας, που να έχουν την εξουσία
και να την ασκούν μέσω νέων θεσμών, που δίνουν στην κοινωνία
μια νέα μορφή και μια σιδερένια πειθαρχία τάξης και εργασίας για όλους.
Είναι απαραίτητο κάθε άλλος αγώνας να υποτάσσεται σ' αυτόν
για την κατάκτηση της εξουσίας, για τη δημιουργία του νέου Κράτους,
του Κράτους των εργατών και των αγροτών
»
Αντόνιο Γκράμσι

 Antonio Gramsci... ο εφιάλτης της Νατοϊκής αριστεράς!

Ο λαός είναι έτοιμος, αλλά απουσιάζει ο "Πρίγκιπας"...

Χωρίς τον "Πρίγκιπα" του Αντόνιο Γκράμσι -όντας βουλευτής του ΚΚΙ, φυλακισμένος στα κάτεργα του Μουσολίνι και γράφοντας στη φυλακή υπό λογοκρισία, ασκεί κριτική στους συντρόφους του που διαμαρτύρονται γιατί δεν ξεσηκώνεται ο λαός-, όπου ο "Πρίγκιπας" είναι η απαραίτητη κι αναγκαία ύπαρξη του Κόμματος κι ο Ηγέτης!

"Πρίγκιπας" κι ηγέτης δεν υπάρχουν και δεν προβλέπεται ν' αναδυθούν στην αποικία μας...

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: