Τρίτη 7 Μαΐου 2013

12.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΟΥΡΑ ΕΔΩΣΑΝ ΔΥΟ ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Αγορές πολυτελών τζιπ, πούρα για δημόσιες σχέσεις και κονδύλια για άδειες σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί. 
Αυτές είναι ενδεικτικά κάποιες από τις 800 υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος σε δήμους και υπουργεία, από τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ.
Μέσα στους δήμους με τις χλιδάτες δημόσιες σχέσεις συγκαταλέγεται και ένας του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα ένας δήμος του Ηρακλείου και ένας της Ρόδου, δαπάνησαν δημόσιο χρήμα αγοράζοντας πούρα για τις δημόσιες σχέσεις τους, συνολικής αξίας 12.000 ευρώ!
Τέσσερις δήμοι (στους Νόμους ,
Ιωαννίνων, Δράμας, Γρεβενών και Αρτας) αγόρασαν πολυτελή τζιπ 4×4 συνολικής δαπάνης 101.000 ευρώ για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους. Επί της ουσίας, τα τζιπ τα χρησιμοποιούσαν οι δήμαρχοι.


Τμήμα περιφερειακού πανεπιστημίου ξόδεψε 100.000 ευρώ για αγορές αναμνηστικών δώρων και αποστολές ακριβών δώρων και ποτών για λογαριασμό της πρυτανικής αρχής. Επίσης, εκδόθηκε βιβλίο γνωστού καθηγητή του ίδιου ΑΕΙ συνολικού κόστους 10.000 ευρώ.

Στις Κυκλάδες, σε κοσμικό νησί, σε έργο ασφαλτόστρωσης (ύψους περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) έγινε κατάτμηση για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος.

Σε νομό της Βόρειας Ελλάδας έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για να χτιστεί ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, ενώ σε άλλον νομό στην ίδια περιφέρεια δόθηκε δουλειά για κατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου. Το συνολικό κόστος ανήλθε στα 500.000 ευρώ.

Ο κατάλογος των υποθέσεων κακοδιαχείρησης που ερευνά η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, είναι μακρύς Οι υποθέσεις χαρακτηρίζονται σοβαρές και αφορούν στις περιόδους 2011, 2012 και 2013


Πάνω από 100 δήμοι σε όλη τη χώρα προχώρησαν σε παράνομες προσλήψεις προσωπικού, ακόμα και πολιτών άνω των 65 ετών, έβγαζαν πλασματικές υπερωρίες, ενώ έδιναν δώρο θέρους σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί.
Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι έγιναν προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε χρονικά διαστήματα που όμως είχαν εκλείψει οι εποχικές ανάγκες, όπως επίσης και προσλήψεις για πάνω από 24 μήνες με παρατυπίες και λανθασμένες μοριοδοτήσεις.
Σχεδόν όλα τα κρατικά νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε υψηλές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών, χωρίς τιμολόγηση σε σχέση με προηγούμενες προμήθειες.
Ο κατάλογος των υποθέσεων κακοδιαχείρησης που ερευνά η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, είναι μακρύς Οι υποθέσεις χαρακτηρίζονται σοβαρές και αφορούν στις περιόδους 2011, 2012 και 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: