Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

H ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ

Η ομάδα και η κυρία αυτή, αποτελεί την κορυφή του συστήματος Σημίτη που η κοινωνία έχει απορρίψει προ πολλού.
Ρόλο «Σιδηράς Κυρίας» για το σύστημα Σημίτη διεκδικεί η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία όχι μόνο πλέον δεν υιοθετεί και δεν αποδέχεται τις απόψεις και τις θέσεις του σημερινού ΠΑΣΟΚ, αλλά τις καταδικάζει!  Τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα που θα έχει κεντροαριστερό χαρακτήρα και – όπως είπε η ίδια, χαρακτηριστικά στην εκπομπή του κ. Μανώλη Κοττάκη – δεν θα κάθεται στο Κέντρο για να ατενίζει τα δρώμενα στην Αριστερά, προανήγγειλε η κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Με την τηλεοπτική της συνέντευξη η πρώην στενή συνεργάτρια του Κώστα Σημίτη,
φάνηκε να επιβεβαιώνει την πολιτική στρατηγική που ακολουθούν οι αποκαλούμενοι «πρόθυμοι της Φραγκφούρτης». Η ομάδα αυτή αποτελεί την κορυφή του συστήματος Σημίτη και προωθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αλλαγή του ύφους στην κεντροαριστερά. Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος επανειλημμένα διακρίνει ένα κενό στον κεντροαριστερό χώρο, στην ίδια τακτική φαίνεται πως οδεύει τόσο ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος όσο και η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.
Στόχος τους είναι – όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές – να θέσουν στο περιθώριο το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος θα επωμιστεί το κόστος των λανθασμένων πολιτικών επιλογών από τους κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου.
Με την πολυδιάσπαση της Κεντροαριστεράς, το σύστημα Σημίτη επιχειρεί να επαναλάβει το εγχείρημα της Ενώσεως Κέντρου της δεκαετίας του ΄60, υπό τους Γεώργιο Παπανδρέου, Σοφοκλή Βενιζέλο, Στέφανο Στεφανόπουλο και Ηλία Τσιριμώκο. Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση της κ. Διαμαντοπούλου για τη Ένωση Κέντρου. «Το τοπίο θυμίζει λίγο τα τέλη της δεκαετίας του ΄50, όπου είχαμε 8, 9 μικρά κόμματα στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Στην Ελλάδα όταν λέμε Κεντροαριστερά σημαίνει, στέκομαι στο Κέντρο και κοιτάζω προς τα Αριστερά, δεν έχω σχέση με κομμουνιστικές θέσεις κλπ. Αυτή η περίοδος ήταν πολιτικός και κόμμα και νομίζω αυτό θυμίζει και σήμερα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «ηρακλειδείς» του συστήματος Σημίτη (ο κ. Γιώργος Πανταγιάς, ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο κ. Πλάτων Τήνιος και ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης), φαίνεται να έχουν υιοθετήσει αυτή την τακτική που εφαρμόζει ο εκλεκτός τους κ. Γιάννης Στουρνάρας. Δεν είναι τυχαία η στάση του υπουργού Οικονομικών ως τέταρτου κυβερνητικού εταίρου, ούτε η συμμετοχή του στο συνέδριο της ΝΔ ως «ανεξάρτητος», αλλά και η προειδοποίηση, ότι ήρθε για να μείνει. Όσον αφορά στο πολιτικό μέλλον και την πολιτική δραστηριότητα της κ. Διαμαντοπούλου, τα λεγόμένα της δίνουν το στίγμα.
«Λείπει αυτός που θα ενώσει την παράταξη, λείπει ένας Ελευθέριος Βενιζέλος, λείπει ένας Μεσσίας, γιατί χρειαζόμαστε μονίμως έναν Μεσσία. Λοιπόν η μήτρα που θα βγάλει αυτόν που θα κάνει αυτά, είναι μία συλλογικότητα κατά την άποψή μου. Είναι άνθρωποι οι οποίοι συνοδεύονται από μία αξιοπιστία σε ό,τι έκαναν στη ζωή τους. Αυτοί οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτά τα πράγματα με συλλογικό τρόπο θα εκλέξουν και την ηγεσία τους. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικά να είναι ο Μεσσίας – γιατί αυτό ο Μεσσιανισμός, ο ένας που θα έρθει και θα τα κάνει όλα, νομίζω ούτε μας οδήγησε ούτε θα μας οδηγήσει πουθενά. Θα γίνει αυτός ο χώρος; Θεωρώ ότι θα γίνει και ωριμάζουν οι συνθήκες για να ενωθούν όλες αυτές οι δυνάμεις»!



Δεν υπάρχουν σχόλια: