Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΠΛΟΙΟ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

Το διάσημο πλέον ρωσικό πλοίο-φάντασμα Lyubov Orlova είχε χαθεί στον Ατλαντικό τον Ιανουάριο του 2013 και ένα μήνα μετά εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο περίπου 1.300 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας.
Το Orlova χάθηκε αρχικά, όταν έσπασαν τα σκοινιά κατά τη ρυμούλκησή του στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης, αφού είχε παραμείνει για πάνω από δύο χρόνια δεμένο στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη, στον Καναδά.
Χωρίς πλήρωμα και προειδοποιητικά φώτα,
το πλοίο περιφερόταν επί όλο αυτό το διάστημα στον ωκεανό και οι ναυτιλιακές αρχές αδυνατούσαν να εντοπίσουν την ακριβή του θέση, καθώς το σύστημα GPS του δεν λειτουργούσε.
Με μόνο αρουραίους ως επιβάτες, το Orlova είχε αφήσει τις ακτές του Καναδά στις 23 Ιανουαρίου, όταν επιχειρήθηκε να ρυμουλκηθεί σε μια μάντρα πλοίων στη Δομινικανή Δημοκρατία. Όμως, μια μέρα αργότερα, έσπασε το καλώδιο που το συνέδεε με το ρυμουλκό, με αποτέλεσμα να παρασυσρθεί σε άγνωστα διεθνή ύδατα.
Στη συνέχεια, ασφαλίστηκε από το Atlantic Hawk, ένα σκάφος εφοδιασμού της υπεράκτιας βιομηχανίας πετρελαίου, το οποίο κατάφερε ρυμουλκήσει το πλοίο πριν αυτό παρασυρθεί και πάλι μακριά.
Το περίεργο ωστόσο είναι ότι το πλοίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και πάλι, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη του τι συνέβη.
Ορισμένοι υποθέτουν ότι το πλοίο βούλιαξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: