Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΦΑΛΑΙΝΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΕΛΦΙΝΙ

Καρέ-καρέ το χρονικό του... φαγοποτιού
Όταν κυνηγούν τη λεία τους, οι όρκες χρησιμοποιούν μια σειρά από διαβόητες και ανατριχιαστικές τακτικές, με κάποιες να καταγράφονται σπανίως στην κάμερα και άλλες πάλι να αποτυπώνονται με εξαντλητικές λεπτομέρειες.
Νωρίτερα αυτό τον χρόνο, ένα κοπάδι από φάλαινες-δολοφόνους βγήκαν για κυνήγι στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, όταν ένα δελφίνι είχε την ατυχία να παγιδευτεί στον κόλπο. Η φωτογράφος Jodi Frediani, η οποία επέβαινε σε βάρκα, κατέγραψε με τη φωτογραφική της μηχανή καρέ-καρέ το κυνήγι που διάρκεσε 45 λεπτά.
«Τα δελφίνια είναι πολύ γρήγορα και ευέλικτα»,

σχολίασε ο βιολόγος Robin Baird, «χρησιμοποιούν την ταχύτητα και την αντοχή τους για να ξεφεύγουν από τους θηρευτές τους». Οι όρκες κυνηγούν ωστόσο σε κοπάδια, συντονίζοντας την τακτική και τις ενέργειές τους, κάνοντας το έργο διαφυγής του δελφινιού σταυρόλεξο για γερούς λύτες.
Το δελφίνι δεν είχε καμία τύχη, όταν ένα από τα μέλη του κοπαδιού το προσέγγισε από κάτω και το εκσφενδόνισε στον αέρα με το κεφάλι της. Κατόπιν μοιράστηκε τη ζηλευτή λεία με τους δύο νεαρούς απογόνους της...



















Δεν υπάρχουν σχόλια: