Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - TΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Είναι θλιβερό και ντροπιαστικό σε μια χώρα κατ' εξοχήν θαλασσινή, να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές από πνιγμό. Τα ενημερωτικά δελτία βρίθουν κάθε καλοκαίρι από ειδήσεις που αφορούν «ανάσυρση πτώματος από τη θάλασσα». Η δεύτερη αιτία θανάτου από ατυχήματα είναι οι πνιγμοί, μετά τα τροχαία, λένε επίσημα στοιχεία.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας, οι θάνατοι λουόμενων στη θάλασσα από πνιγμό το 2012, ανήλθαν σε 396 και από άλλα αίτια σε 90. Εξ ου και η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων,
του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης σε παιδιά δημοτικών σχολείων, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τη μείωση των ατυχημάτων και πνιγμών,
Προβλέπονται και εντατικοί έλεγχοι στα σκάφη αναψυχής. Οδηγίες προς τα λιμεναρχεία, τα σκάφη του λιμενικού να εντείνουν τις περιπολίες τους το καλοκαίρι και να προχωρούν σε εντατικούς ελέγχους στα σκάφη αναψυχής, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, τις αποστάσεις από τους λουόμενους και αν φέρουν σωστικά μέσα, έχει δώσει το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στις άδειες και στα χαρτιά των χειριστών, διενέργεια αλκοτέστ και σε περιπτώσεις υποτροπής τα πρόστιμα θα είναι αυστηρά.
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την άμεση δράση του Λιμενικού Σώματος στον αριθμό 108.


Δεν υπάρχουν σχόλια: