Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»: ΣΠΑΝΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ!ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ. Κάτοικοι δηλώνουν ότι καλούν την Χρυσή Αυγή για να συμμορφωθούν όσοι παραβαίνουν τους νόμους - "Οποιος δε συμμορφώνεται του χαλάνε το μαγαζί" - Δύο συλλήψεις έκανε η αστυνομία, για την ρατσιστική επίθεση σε μαγαζί Καμερουνέζων - Ομολογία του ενος εκ των δραστών: Αντέδρασα έτσι γιατί δεν αντέχω την ανομία και την παραβατικότητα στην περιοχή μου - Ο ίδιος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών - Βρέθηκαν ρατσιστικά συνθήματα σε τοίχο του σπιτιού του. Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές και με τον πιο περίτρανο τρόπο! Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της δικής τους νομιμότητας και όχι εκείνης που περιγράφεται στο Σύνταγμα,

και τους Νόμους μιας χώρας είναι επικίνδυνοι και οδηγούν αποκλειστικά στον ρατσισμό, στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό.


Σήμερα, για πρώτη φορά, έστω και μέσω πηγών της αστυνομίας, έγινε παραδεκτό ότι υπάρχουν Τάγματα Εφόδου τα οποία μάλιστα καλούν οι ίδιοι οι πολίτες για να επιβάλλουν την Τάξη και το Νόμο.

- Τα λόγια αυτά ανήκουν σε κατοίκους της πλατείας Αμερικής
- "Οποιος ξέρει άτομα της Χρυσής Αυγής τους φωνάζει για να κάνουν συστάσεις"
- "Οποιος δε συμμορφώνεται του χαλάνε το μαγαζί"
- Αφορμή η ρατσιστική επίθεση που έγινε σε κατάστημα Καμερουνέζων
- Δύο συλλήψεις έκανε η αστυνομία, το μεσημέρι η επίσημη παρουσίαση για το θέμα
- ΦΩΤΟ και VIDEO NEWSIT

Η κυνικές περιγραφές των κατοίκων της πλατείας Αμερικής για τις ρατσιστικές επιθέσεις είναι συγκλονιστικές.

Αφορμή η επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης 14 Μαϊου 2013, σε ένα μπάρ Καμερουνέζων στην οδό Λεμεσού 14 για την οποία η αστυνομία έκανε ήδη δυο συλλήψεις ενώ σήμερα το μεσημέρι αναμένεται και να γίνει και επίσημη ενημέρωση για το θέμα.


Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας για το βράδυ που έγινε η επίθεση. "Γιαγιά, γιαγιά, ήρθε πάλι η Χρυσή Αυγή μου είπε ο εγγονός μου. Τα επεισόδια κράτησαν 3 μέρες, όχι μια νύχτα". 







Αφοπλιστικά ειλικρινής αλλά και ενδεικτική για την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Αμερικής ειναι η μαρτυρία μιας κατοίκου. Οπως δήλωσε στο Newsit "oποιος έχει γνωριμίες με μέλη της Χρυσής Αυγής, τους φωνάζει για να βοηθήσουν. Αυτή η βοήθεια εκφράζεται με ελέγχους σε μαγαζιά και χώρους οπου βριθουν από ναρκωτικά και ιερόδουλες. Τους κάνους συστάσεις σχετικά απειλητικές αλλά στο τέλος δεν υλοποιούνται αυτές οι απειλές. Στο συγκεκριμένο μαγαζί είχαν γίνει συστάσεις και επειδή δε συμμορφώθηκαν και ενοχλούσαν τη γειτονιά, ήρθαν και κάτα κάποιο τρόπο τους χάλασαν το μαγαζί". 



Οι κάτοικοι εξηγούν στο Newsit πως στράφηκαν στη Χρυσή Αυγή γιατί δεν τους βοήθησε στο θέμα της εγκληματικότητας των μεταναστών ούτε η αστυνομία, ούτε ο Δήμος. 

Ενας κύριος που είναι κάτοικος της πλατείας Αμερικής από το 1972 λέει στο Newsit "η κατάσταση είναι πια τα μαύρα μας τα χάλια. Δεν εχουμε ησυχία απο τους μετανάστες και η αστυνομία και ο Δήμος δεν κάνουν τίποτα. Φασαρίες και μαχαιρώματα γίνονται συνέχεια. Υπάρχουν και ρατσιστικές επιθέσεις. Αλλά όταν ο κόσμος δε βρίσκει συμπαράσταση από την αστυνομία πάει δια της πλαγίας οδού, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή. Είναι οι μόνοι που συμπαραστέκονται".



Δεν υπάρχουν σχόλια: