Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΤΗΣ ΕΥΠ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για αυτονομημένα τμήματα πρακτόρων της ΕΥΠ που χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς της υπηρεσίας τους για να κάνουν τηλεφωνικές υποκλοπές και το υλικό που συγκεντρώνουν το χρησιμοποιούν για να εκβιάζουν ή να το πουλάνε, κάνοντας μπίζνες με το προϊόν υποκλοπών τους.

Φυσικά όπως συμβαίνει και στις καλύτερες συμμορίες δεν λείπουν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των μαφιόζων και τα αλληλοκαρφώματα. Πιθανόν από κει να έχει προέλευση και το ρεπορτάζ που υπογράφει σήμερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην ιστοσελίδα του «Βήματος» και αναφέρει ότι:


Υπήρξε τις τελευταίες ημέρες σοβαρό «κρούσμα» παράνομων υποκλοπών στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έγινε αντιληπτό από την ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε;

Το καθοριστικό αυτό ερώτημα προκύπτει,
από την αιφνιδιαστική απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. να απομακρύνει προ μερικών ημερών από τη θέση του τον προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Ο τμηματάρχης αυτός, που θεωρείται αξιωματικός μεγάλης εμπειρίας, είχε την ευθύνη «χειρισμού» του συστήματος μαζικών νομίμων συνακροάσεων, το οποίο έχει έδρα -όπως και ένα αντίστοιχο της ΕΥΠ- στον 15ο όροφο του κτιρίου της λεωφόρου Κατεχάκη.

Σύμφωνα με ορισμένες διαρροές από επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, «τις τελευταίες εβδομάδες προέκυψε ότι από τη συγκεκριμένη υπηρεσία είχαν διακινηθεί παρανόμως CD με ηχογραφημένες συνομιλίες που έγιναν για λογαριασμό επιχειρηματιών. Σε απόλυτη παρέκκλιση βεβαίως με τη νόμιμη διαδικασία για την εξάρθρωση ενόπλων ομάδων, εγκληματικών οργανώσεων κτλ.».


Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, «το συμβάν αυτό προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια, που ζήτησε πληροφορίες για το παρασκήνιο της υπόθεσης».


Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμα δεν μάθαμε τι κατάληξη είχε η ιστορία που είχε αποκαλύψει πριν καιρό το περιοδικό Hot Doc που έκανε αναφορά για «χώρο δράσης ενός παρακράτους: μιας μικρής ομάδας πρακτόρων, υπαλλήλων και τεχνικών της ΕΥΠ οι οποίοι συμμετείχαν σε έναν μηχανισμό υποκλοπών, εκβιασμών, επιλεγμένης πληροφοριοδότησης πολιτικών και μπίζνας πληροφοριών. Σε μια ιδιωτική ΕΥΠ μέσα στην ΕΥΠ… Υπάρχουν πληροφορίες πως η ομάδα (σ.σ με τον κωδικό ΟΛΕΦ) έκανε "οικονομική" κατασκοπεία για επιχειρηματίες. Προσέγγιζε δηλαδή επιχειρηματίες και πούλαγε οικονομικές,  επενδυτικές πληροφορίες που προέκυπταν από τις ακροάσεις τηλεφώνων των αντιπάλων τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: