Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ; (ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ)

Τα πράγματα, μέσα στην πολυπλοκότητα και την αλληλεξάρτησή τους, είναι (και) απλά:
Για να εκπληρωθούν οι στόχοι των Μνημονιακών υποχρεώσεων, τις οποίες συνομολόγησαν όλοι όσοι διαδοχικά μας κυβέρνησαν από το 2009 και εντεύθεν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ-Παπαδήμας κα), πρέπει να μαζεύονται χρήματα πάση θυσία, με κάθε τρόπο και, το χειρότερο, ΟΧΙ από κάθε πηγή αλλά από τις εύκολες (μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι). Μια συνεχής αφαίμαξη του κόσμου του μόχθου, μια πολυεπίπεδη καταστροφή των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων στρωμάτων.
Πρόσφατο, αλλά όχι και έσχατο, χτύπημα, αυτό του ΕΝΦΙΑ.
Ας το πούμε απλά: ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
Όχι γιατί δεν θέλουμε ούτε γιατί (όχι όλοι) δεν μπορούμε. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά ο καθένας με τις δυνατότητές του και με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, με μια κλιμακούμενη περιουσιακή διαβάθμιση, και ένα αφορολόγητο όριο.
Δεν μπορούμε άλλο να πληρώνουμε για την σωτηρία του ευρώ (και της διαστρεβλωμένης ευρωζώνης) και των τραπεζών,
να ρίχνουμε χρήματα σε ένα πιθάρι δίχως πάτο, χωρίς προοπτική.
Γι΄αυτό δεν θα πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ!
Όχι γιατί δεν θέλω ή δεν μπορώ, αλλά γιατί δεν μπορώ να συναινέσω στην συνέχιση αυτής της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής , για να μπει ένα τέλος σε αυτούς (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) που, με τις πολιτικές που εφαρμόζουν, έριξαν στην φτώχεια και στην ανεργία εκατομμύρια συμπατριώτες μας, πετσόκοψαν τους μισθούς μας, τις συντάξεις των γονιών μας και μαύρισαν το μέλλον των παιδιών μας.
Το τέλος τους πλησιάζει, και το συνειδητοποιούν όλοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Περιμένουν την επόμενη κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, και όσο πλησιάζει η ώρα, βλέπουμε πιο ξεκάθαρες προτάσεις και δεσμεύσεις (όπως οι προτάσεις στην ΔΕΘ) από αυτόν, απαιτώντας βέβαια περισσότερη δουλειά και θάρρος.
Μια αριστερή κυβέρνηση, για να σταθεί και να κυβερνήσει διαφορετικά και αποτελεσματικά, θα πρέπει να έχει σχέσεις αλληλεξάρτησης, υποστήριξης, συμμετοχής και κριτικής με τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες αλλαγές και ρήξεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας, με κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, διαφάνεια και περιβαλλοντική ευαισθησία (και για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την αντίδραση όλων αυτών, των οποίων τα ταξικά συμφέροντα θα θιχτούν).

Καράμαλης Γιώργος

Ιατρός ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: