Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ: ΒΑΖΕΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΥΠΑΛΙΟΥ

Με ομόφωνη απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη να αναλάβει δράση για να μπλοκάρει κάθε απόφαση  κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος θα ενημερώσει με έγγραφα και στοιχεία όλους τους αρμόδιους φορείς, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε παραστάσεις στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, στη Βουλευτή του Νομού Φωκίδος και σε άλλα θεσμικά όργανα της πολιτείας.
Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει γίνει γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών τηςΕλληνικής Αστυνομίας και στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανό,
να συγχωνευτούν αστυνομικά τμήματα.

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος παρουσίασε με στοιχεία τους λόγους για τους οποίους η λειτουργία του Αστυνομικού  Τμήματος Ευπαλίου  είναι λίαν απαραίτητη για την σωστή αστυνόμευση της Νοτιοδυτικής Δωρίδας.

Ειδικότερα ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι η Αστυνομία Ευπαλίου :

1. Αστυνομεύει 22 Τοπικές Κοινότητες και 22 οικισμούς, καθώς και το νησί Τριζόνια.

2. Εξυπηρετεί 7.217 μόνιμους κατοίκους και είναι η πολυπληθέστερη περιοχή του Δήμου Δωρίδος.

3. Κατά τη θερινή περίοδο παρατηρείται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού που σχεδόν πενταπλασιάζεται. Επίσης λειτουργεί μεγάλος αριθμός καταστημάτων, στα οποία πρέπει να γίνονται συχνοί έλεγχοι από την αστυνομία.

4. Η γειτνίαση με μεγάλες πόλεις της Αχαΐας όπως η Πάτρα, κλπ και της Αιτωλοακαρνανίας όπως η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο κλπ, συμβάλει στην επισκεψιμότητα της περιοχής όλο το έτος.

5. Η εδαφική έκταση της αρμοδιότητάς της ανέρχεται σε 300 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει την ευθύνη αστυνόμευσης 59,5 χιλιομέτρων του Εθνικού Δικτύου Ιτέας - Αντιρρίου και Αντιρρίου - Λιδωρικίου.

6. Οι πλησιέστερες αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Φωκίδος που είναι το Αστυνομικό Τμήμα Λιδωρικίου και η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας στην Άμφισσα απέχουν 70 και 90 χιλιόμετρα αντίστοιχα

7. Το οίκημα στο οποίο στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα έχει παραχωρηθεί δωρεάν και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: