O ΠΙΤΣΙΡΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
Πάνω που εμείς οι αισιόδοξοι, ανοιχτόμυαλοι και βαθιά ρομαντικοί δίναμε τα εύσημα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που χειρίστηκε τις τακτικές υποδούλωσης της Ελλαδίτσας μας από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις, την ώρα που η ηδονή αντικρίζοντας τα ξινισμένα πρόσωπα των δεξιών για την ήττα τους είχε κατακλύσει τη ψυχή μας, διαπιστώνω για μια ακόμα φορά τη χολή και ακατάσχετη επίδειξη της στενόμυαλης και αδιάλλακτης φύσης των ορκισμένων δεξιών.
Τώρα λοιπόν, έρχεστε εσείς κοτσονάτοι – κοτσονάτοι να τα διαλύσετε όλα με τον πιο εξευτελιστικό και χυδαίο τρόπο.
Ζητάτε τη ρημαδοπαράταση που στις προγραμματικές δηλώσεις υποσχόσαστε όχι μόνο να μη την επικαλεστείτε αλλά να διαγράψετε τη μνημονιακή πολιτική ως ουτοπική και αδιέξοδη τακτική για την ευζωία της χώρας.
Δε λέω, έχετε πολλά ακόμα χιλιόμετρα να διανύσετε,
για να λουστείτε τη σαπίλα και τη διαφθορά των προ ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικών φορέων.
Τώρα ήρθε το καλό. Surprise! Με ποια λογική αμολάτε όλους αυτούς τους μετανάστες στις επαρχίες και στο κέντρο της Αθήνας;
Με ποιο σκεπτικό διακυβεύετε τη δημόσια υγεία την ώρα που νεοαφιχθέντες αλλοδαποί ομολογούν σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ πως πάσχουν από ασθένειες όπως σύφιλη, ηπατίτιδα Β και δεν τους έχει επισκεφτεί ‘’ακόμη΄΄ γιατρός;
Και τι θα κάνουν τώρα Αλεξάκη ‘’επαναστάτη΄΄ όλοι αυτοί; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;
Μέχρι στιγμής, αυτοί οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να διασχίσουν χιλιάδες χιλιόμετρα υπό αντίξοες συνθήκες, πλήρωσαν μεσολαβητές που τους οδήγησαν σε ελληνικό τόπο στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς ασφάλεια, χωρίς καμιά εγγύηση πως θα φτάσουν ζωντανοί και σε κάθε περίπτωση αγωνίστηκαν με κάθε τρόπο για μια καλύτερη ζωή.
Τι θα γίνει όμως Αλεξάκη ‘’ψυχοπονιάρη΄΄ με τους έρμους Έλληνες και Ελληνίδες που δε βλέπουν στον ορίζοντα καμιά ελπίδα;
Μήπως η μετακόμιση αυτή των αλλοδαπών έγινε στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού ταξιδιού για να γνωρίσουν κι άλλες πλευρές αυτού του τόπου; (Γιατί εδώ που τα λέμε Αμυγδαλέζα Αμυγδαλέζα αλλά το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο Θεός).
Ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση επιβίωσης των φουκαράδων Ελλήνων; Να κλειδαμπαρώσουν τα σπίτια τους να μη τους κλέψουν, να μη τους σφάξουν, να μη τους σιδερώσουν, να μη, μη, μη…;
Όταν έχεις πιάσει πάτο στο βωμό της διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής δε θα διστάσεις να κλέψεις, να χτυπήσεις, να βιάσεις ή και να σκοτώσεις αν δεν έχεις καμιά ελπίδα.
Το πιο σπουδαίο καλό της κρίσης αποτελούσε η απομάκρυνση από τη χώρα όλων εκείνων των προερχόμενων από τρίτες χώρες μεταναστών, λόγω έλλειψης εργασίας.
Βέβαια, θα μου πεις εγώ κυρά μου τους μετέφερα από την Αμυγδαλέζα, δεν άνοιξα τα σύνορα!
Κουτά μου παιδάκια, αγνά κι ανυποψίαστα δε σας έμαθε κανείς – μαμά, μπαμπάς – πως όταν λασπώνονται τα παπούτσια μας φροντίζουμε να τα καθαρίσουμε αντί να μεταφέρουμε τη λάσπη στα υπόλοιπά μας ρούχα προς αντιστάθμιση και ισορροπία του λεκέ;
Αν σκοπός σας είναι η πάταξη του φαινομένου της μετανάστευσης στη χώρα μας, ας λύνατε πρώτα το θέμα με τα διαδικαστικά του επαναπατρισμού τους και ας τους παίρνατε από την Αμυγδαλέζα βρε αδελφέ!
Αυτό το tour σε τι ωφελεί;
Στη τιμωρία των Ελλήνων που σας έδωσαν μια ευκαιρία (στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος) και στο ρεσιτάλ θριάμβου των δεξιών (‘’αμ τα λέγαμε εμείς ότι αυτοί είναι επικίνδυνοι’’);
Μεταξύ μας, δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω ποιο είναι χειρότερο από τα δύο.
Κι εσύ Γιάνη που υπερασπίζομαι βαθιά το ροκ ταμπεραμέντο σου και τις ενδυματολογικές σου επιλογές, κόψε και καμιά συνέντευξη γιατί που σε χάνω που σε βρίσκω σε ζωντανή σύνδεση σε τσακώνω.
Δεν θα το αντέξω να βγει λιγότερο γραφικός ο μπουμπούκος της δεξιάς που πούλαγε βιβλία σε δευτεροκλασάτα κανάλια.
Πετρίνα Γιαννακούλη
(Αγαπητή φίλη, ποια θα ήταν η λύση για την Αμυγδαλέζα; Να κρατάει η Ελλάδα ανθρώπους φυλακισμένους για πάντα επειδή το μοναδικό «έγκλημά» τους είναι ότι είναι μετανάστες ή πρόσφυγες; Ξέρετε, αυτό είναι παράνομο. Η υγεία των μεταναστών δεν μας απασχόλησε όσο ήταν φυλακισμένοι και πέθαιναν στην Αμυγδαλέζα. Τώρα μας απασχολεί. Είναι σαν τα κέντρα απεξάρτησης που όλοι τα αγαπάνε, αρκεί να μην είναι δίπλα στο σπίτι τους. Επίσης, πού να επαναπατριστούν οι μετανάστες; Στη Συρία και στο Ιράκ που οι τζιχαντιστές κόβουν κεφάλια; Αλλά σας έχω «καλά νέα»: Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, οι περισσότεροι από τους μετανάστες θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Δεν έρχονται στην Ελλάδα οι μετανάστες, εμείς τους κρατάμε εδώ. Εδώ δεν θέλουν να μείνουν οι Έλληνες στην Ελλάδα -και φεύγουν κατά χιλιάδες-, θα θέλουν να μείνουν οι μετανάστες; Στη χώρα που ο υπουργός Οικονομικών στέλνει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό, θα θέλει να μείνει ο μετανάστης; Πάτε καλά; Ας αφήσει το ελληνικό κράτος τους μετανάστες να φύγουν και να πάνε εκεί που θέλουν. Στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, δηλαδή. Είναι κρίμα να παραμένουν οι μετανάστες όμηροι στην Ελλάδα -ομήρους τους είχε χαρακτηρίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς- για να παίζονται παιχνίδια σε βάρος τους και κάποιοι να κονομάνε από την εξαθλίωση των μεταναστών. Υποθέτω πως ξέρετε για το Δουβλίνο 2, οπότε ξέρετε πως οι μετανάστες είναι πραγματικά όμηροι στην Ελλάδα. Επίσης, ελπίζω να μάθουμε πού διατέθηκαν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους μετανάστες. Πάντως, στους μετανάστες δεν πήγαν. Ούτε για εγκαταστάσεις, ούτε για οτιδήποτε άλλο. Μια μπίζνα ήταν οι μετανάστες αλλά, αντί να ψάχνουμε ποιοι έκαναν την μπίζνα και να τους τιμωρήσουμε, μας φταίνε οι εξαθλιωμένοι μετανάστες. Να είστε καλά. Και να σκέφτεστε.)