Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΕΚΤΟΣ ΠΕΔΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Πάσχος Μανδραβέλης στο twitter (όπως θα δείτε και στο παρακάτω screenshot) αναδημοσιεύει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο. 
Και για ακόμα μια φορά το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει την ανίερη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Τσίπρα και Καραμανλή, κάτι που βεβαίως φάνηκε και με την τοποθέτηση Παυλόπουλου ως ΠτΔ:
Σ' αυτό το ρεπορτάζ λοιπόν, ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να ορίσει ως χρονικό πεδίο ερεύνης της εξεταστικής από το 2010 και έπειτα,


paschos_07032015.png


με άλλα λόγια στοχεύει απευθείας στην διακυβέρνηση Παπανδρέου, ξεπλένοντας πλήρως την μοιραία πενταετία Καραμανλή, δείγμα της "απεριόριστης" εκτίμησης που τρέφει ο νυν πρωθυπουργός προς τον Κώστα Καραμανλή.


Και βεβαίως αυτή η πρόθεση της κυβέρνησης θέλει να επιβεβαιώσει και το αφήγημα που καλλιέργησαν από κοινού Σαμαράς-Τσίπρας από το 2010 και έπειτα, ότι μέχρι τότε τα πράγματα πήγαιναν τέλεια, μέχρι τη στιγμή που ο Παπανδρέου μας έβαλε "δόλια" στο μνημόνιο. Η απογοήτευση στο άκουσμα αυτής της είδησης είναι διττή:

Αφενός, ο Τσίπρας φέρεται όμηρος του Καμμένου, ο οποίος σε συνδυασμό με τον Παυλόπουλο είναι οι θεματοφύλακες της παραγραφής των βαρύτατων ευθυνών της πενταετίας Καραμανλή, όπου αμφότεροι χρημάτισαν υπουργοί.

Αφετέρου, απογοήτευση πρέπει να αισθάνονται και οι παραοδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτές τις εκλογές μόνο και μόνο για να φύγουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος, αγνοώντας την προγενέστερη βιωτή του Αλέξη Τσίπρα και πιστεύοντας αφελώς ότι ο Τσίπρας είναι κάτι το καινούργιο και όχι ο παραλήπτης της σκυτάλης ενός μύθου που χτίστηκε με επιμέλεια από τον Σαμαρά έως το 2011, με συνέργεια του Βενιζέλου από το 2012 και έπειτα και τώρα από τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του.

Και by the way,τι το καλύτερο δώρο για την επέτειο από τη νίκη Καραμανλή την 7η Μαρτίου του 2004;  Να σερβιριστεί μαζί με τα τσίπουρα στη Ραφήνα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: