Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

“ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΓΝΩΡΙΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΠΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ... ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΄ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ΄ ΔΥΣΗΣ”! ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ: ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ!

Αίμα αθώων στο βωμό της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία, της στήριξης των φονιάδων αποκεφαλιστών... παιχνίδια μυστικών υπηρεσιών, εμπόρων όπλων...
Από το "PRESS-GR"

Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου επιβεβαίωσε πως σήμερα το πρωί σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και...υπάρχουν αρκετά θύματα-13 νεκροί και 35 σοβαρά τραυματίες στο αεροδρόμιο, ενώ τουλάχιστον άλλοι 10 έχουν χάσει τη ζωή τους στην τρίτη έκρηξη στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.
Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών,
ενώ μια ακόμα έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του μετρό σε απόσταση μίας στάσης από τα γραφεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

"Μείνετε εκεί που είστε", συστήνει στον κόσμο το βελγικό κέντρο διαχείρισης των κρίσεων.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της βελγικής πρωτεύουσας: λεωφορεία, τραμ, μετρό, τίποτε δεν κυκλοφορεί πια στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία.

Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.
Παράλληλα, ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

Η βελγική πρωτεύουσα δέχθηκε συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση με βόμβες στο αεροδρόμιο και σε σταθμούς του μετρό.

Οι πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο RT κάνει λόγο για τουλάχιστον 17 νεκρούς και 35 τραυματίες, τα βελγικά μέσα αναφέρουν πως οι νεκροί είναι 13.
Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές πως στο αεροδρόμιο ο δράστης ήταν βομβιστής αυτοκτονίας.
Οι Αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Στο αεροδρόμιο επικράτησε ο απόλυτος πανικός, με τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος να σωθεί.
Το σημείο έμοιαζε με πεδίο μάχης.
Τραυματίες και σπασμένα τζάμια στο σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Εκρήξεις σημειώθηκαν και σε σταθμούς μετρό της πόλης, με αυτήν στον σταθμό Μάλμπεκ να στοιχίζει τη ζωή 10 ατόμων, όπως ανέφερε αστυνομική πηγή και μεταδίδουν τα βελγικά Μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: