Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

«ΨΗΝΕΤΑΙ» Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Θα αριθμεί 32 μέλη

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Γιώργο Παπανδρέου θα έχει η Φώφη Γεννηματά -που έχει πάντως με επιστολή της ζητήσει και ραντεβού μαζί τους- εντός της εβδομάδας, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συγκρότηση της Επιτροπής για την Κεντροαριστερά.

Αυτή αποφασίστηκε σε διαδοχικές συναντήσεις του Γιάννη Μεϊμάρογλου με τον Χρήστο Πρωτόπαπα και τον Δημήτρη Τσιόδρα τις προηγούμενες μέρες, και στόχος είναι να συγκροτηθεί άμεσα. Για την ακρίβεια, η Επιτροπή που θα αριθμεί 32 μέλη,
εκπροσώπους κομμάτων και κινήσεων του χώρου, αλλά και αυτόνομες προσωπικότητες, θα συνεδριάσει σύμφωνα με τους στόχους των εμπνευστών της για πρώτη φορά μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, ενώ θα πρέπει να έχει καταθέσει την έκθεση-πόρισμά της ως τις αρχές του καλοκαιριού.
Το θέμα της Επιτροπής είχε πέσει στο τραπέζι και στο παρελθόν, αλλά φαίνεται πως μόλις τώρα ξεπεράστηκαν τα εμπόδια. Ο επικεφαλής του Ποταμιού φέρεται να μην βάζει πλέον ως προϋπόθεση για την όποια συζήτηση την κατάληξη σε ένα ενιαίο κόμμα και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να κάνει το ίδιο με την ‘συνομοσπονδία’ κομμάτων που επιμένει πάντως να ζητά και την κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού.
Κατά τα λοιπά, αυτό στο οποίο δείχνουν ήδη να συμφωνούν οι δύο πλευρές, είναι ότι δεν σκοπεύουν να καταστήσουν συνομιλητή τους για την Κεντροαριστερά και το μέλλον της τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι το οποίο παρότι το πρότεινε, δεν θέτει ως προαπαιτούμενο για τον περαιτέρω διάλογο από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου.

Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι επιμένουν ακόμα να λένε ‘όχι’ σε πιθανότητα κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση της διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ή της ‘σωτηρίας’ της κυβέρνησης σε περίπτωση κινδύνου να ‘πέσει’ μέσα στη Βουλή. Το μόνο που θα συζητούσαν είναι ευρεία συγκυβέρνηση και πάντα με την συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα και των δύο μεγάλων κομμάτων, στον βαθμό που θα έχει κάτι τέτοιο ανάγκη η χώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: