Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΝ… ΚΟΠΑΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επέλεξε να απουσιάζει από την πρώτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής αφού προτίμησε να ταξιδέψει στην Αίγυπτο για το άγνωστο συνέδριο των χωρών «Sahel Sahara», με προφανή σκοπό να μην συναντηθεί και να μην συνομιλήσει με τον υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα.
Με την απόφασή του ο κ. Καμμένος στέλνει το μήνυμα ότι για τους ΑΝΕΛ το θέμα της παραμονής του κ. Μουζάλα είναι ανοιχτό.
Ερωτήματα προκαλεί πάντως το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος, αν και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει βασικό ρόλο στην μεταναστευτική κρίση, επέλεξε να μην συμμετέχει στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Προσφυγικής Πολιτικής μετά την έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη συγκρότησή του.
Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι τα αναγκαία βήματα και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και την υλοποίηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες.
Έργο του παραπάνω Κυβερνητικού Συμβουλίου,
είναι ο συντονισμός της διαλειτουργικότητας των συναρμόδιων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων και υπηρεσιών, η ανάληψη πρωτοβουλιών, η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και αποφάσεων για τη συγκρότηση επιχειρησιακών και επιτελικών ομάδων, με στόχο την εφαρμογή της προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: