Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΠΟΤΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο… ΛΥΚΟΣ

Ο σοφός λαός - όταν ακόμη δεν περίμενε και πολλά από πολλά από τους πολιτικούς, όπως για παράδειγμα το να του κάνουν μερικά «ρουσφέτια», να μοιράσουν «θεσούλες» στο Δημόσιο, δήθεν να «τσακίσουν» τους «νταβατζήδες» ή να «σκίσουν Μνημόνια»- παρατηρούσε οτιδήποτε συνέβαινε γύρω του και είχε την δυνατότητα να «συμπυκνώσει» την όποια εμπειρία σε μερικές φράσεις. Όπως το…  «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».
Αν επιχειρήσεις να αποστασιοποιηθείς λίγο από την καθημερινότητα και σταθείς σε μία γωνία εκείνο που σίγουρα θα διαπιστώσεις είναι ότι υπάρχει «αναμπουμπούλα» και μάλιστα .. ζόρικη: Ας το πιάσουμε από την αξιολόγηση.
Λέει η Αθήνα θέλει να «σώσει» τις κύριες συντάξεις. Πολύ ωραία .. Ας πούμε λοιπόν ότι μια σύνταξη μένει στα πχ. 800 ευρώ. Αυτή η σύνταξη θα υποστεί «έμμεσο κούρεμα» μέσω της μείωσης του αφορολόγητου. Ο εν λόγω συνταξιούχος πιθανόν θα χρειαστεί να καταβάλλει περισσότερα χρήματα για να κινήσει το πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητό του,
λόγω πιθανής αύξησης του Ειδικού Φόρου. Επίσης, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να πληρώσει και μεγαλύτερο λογαριασμό στο κινητό του λόγω αύξησης του σχετικού τέλους. Ή να πληρώσει κάτι παραπάνω σε ΕΝΦΙΑ ή Φόρο Περιουσίας εάν διαθέτει και κάποιο εξοχικό. Μπορεί, μπορεί πολλά.. Αλλά η ουσία είναι ότι αυτός ο συνταξιούχος ίσως διατηρήσει ακέραια την σύνταξή του αλλλά θα το «πληρώσει» είτε μέσω άμεσων ή έμμεσων φόρων.. Και αν λαμβάνεις είτε μισθωτός ή συνταξιούχος κάτι παραπάνω από 1.500 ευρώ, θα θεωρηθείς πλούσιος και θα «χαρατσωθείς» αναλόγως.. Αναμπουμπούλα..
Αναμπουμπούλα και στο δημόσιο.. Και τον δημόσιο βίο. «Ψάχνουμε» να βρούμε χρήματα για τα ταμεία, αλλά ως δια μαγείας αυτά βρίσκονται για προσλήψεις «δικών μας παιδιών» σε έναν Κρατικό τομέα που χάνεται μέσα στην ανυποληψία του… Η συγκυβέρνηση την μια με Μουζάλα, την άλλη με Φίλη δοκιμάζεται και από ..κοντά και Μάρδας με τα 250.000 ευρώ των …προσφύγων.. Αναμπουμπούλα..
Αναμπουμπούλα και με τους πρόσφυγες: Αλληλεγγύη πάνω από όλα .. ακόμη και στους πρόσφυγες που προέρχονται από την … Μιανμάρ.. αλλά υπάρχει σχεδιασμός; Υπάρχει συμφωνία και ..τηρείται; Τι σημαίνει αυτή η συσσώρευση προσφύγων στον Ελλαδικό χώρο; Οι «ειδικοί» θα δώσουν (;) την απάντηση, προς το παρόν η Ελλάδα μοιάζει να είναι «δύο κόσμοι». Εκείνοι που με κάθε τρόπο προσπαθούν να προσφέρουν ανακούφιση στους δοκιμασμένους πολίτες της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν, του Πακιστάν κλπ και οι «άλλοι» με τις «γουρουνοκεφαλές» και τα κηρύγματα «μίσους». Αναμπουμπούλα..
Αναμπουμπούλα φυσικά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο: «Τυφλά» τρομοκρατικά χτυπήματα στην «καρδιά» του «πολιτισμένου» κόσμου με θύματα περαστικούς … Ανθρώπους που μέσα στην καθημερινότητά τους βρίσκονται ξαφνικά σε λάθος θέση τον λάθος χρόνο… Αναμπουμπούλα..
Και όταν βλέπεις λίγο αποστασιοποιημένος όλα αυτά.. Ακούς ξαφνικά ένα «οι καναλάρχες και οι τραπεζίτες φταίνε για όλα» και αρχίζεις να βιώνεις και την δική σου «αναμπουμπούλα» μες στο μυαλό.. Και σταματάς να ψάχνεις για τον … λύκο… Και τότε είναι που χαίρεται..

Δεν υπάρχουν σχόλια: