Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

H ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ: «ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣ»

Χωρίς καμια διάθεση αυτοκριτικής παρουσιάστηκε σε συνέντευξη της η αντιπροέδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου στην ηλεκτρονική έκδοση της  εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε οτι «είμαστε υπερήφανοι για τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, με σεβασμό στην διεθνή και ευρωπαϊκή νομιμότητα, αλλά και για το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, το οποίο αναπτύχθηκε, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη». Τονίζει  πως «η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όπλο την διεθνή και ευρωπαϊκή μονιμότητα, ζητά μια ευρωπαϊκή λύση με κοινή ευθύνη όλων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων υιοθέτησε θέσεις που αντανακλούν τον εθνικό εγωϊσμό».
Μάλιστα η αντιπρόεδρος της Βουλής δηλώνει ότι «η Ευρώπη, όπως την είχαμε γνωρίσει και ονειρευτεί,
δεν υπάρχει πια», αφού σήμερα «είναι το αντίγραφο μιας παλιάς της εικόνας. Θρασύδειλη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα».

Όσον αφοράσ τις ροές προσφύγων πιστεύει οτι «δεν μπορούν να διακοπούν όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, η βία και η αποσύνθεση των χωρών αυτών. Καμία συμφωνία δεν μπορεί να εμποδίσει τα άτομα αυτά να αφήσουν πίσω τους την βαρβαρότητα και να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κατά συνέπεια, αυτό το είδος συμφωνιών μπορεί να έχει μόνον εφήμερα αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: