Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟΣ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΙΚ...

Ήμουν ο πρώτος που είπα κάποτε «τι θέλει ο Πύρρος Δήμας στη Βουλή;». Παίρνω πίσω την κουβέντα μου. Δεν γνώριζα ότι θα έρθει κάποτε η ώρα που θα γέμιζε ένα μέρος της Βουλής με αποβράσματα και ανθρώπους του πεζοδρομίου ικανούς να χυδαιολογήσουν και να βιαιοπραγήσουν. Δεν γνώριζα ότι αυτή η πραγματικότητα θα είχε ανάγκη από μια παρουσία που θα τους έλεγε ξεκάθαρα και κοφτά: «Κάνε πίσω τώρα! Μην τολμήσεις άλλο βήμα».

Τι είπατε; Δεν ξέρει να μιλάει και δεν σκέφτεται πολιτικά; Αν είναι να διαλέξω, προτιμώ τη σιωπή του από τη λογοδιάρροια και τη δήθεν πολιτική συγκρότηση του Τέρενς Κουίκ και του Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Είναι αναντίρρητη αλήθεια ότι η πολιτική δεν γίνεται με απειλές και σφαλιάρες και κανένας δεν επικροτεί τη βία. Είναι όμως κάποιες φορές,
που η ιστορική συγκυρία έχει ανάγκη από ανθρώπους ξένους προς την πολιτική (με τη στενή έννοια του όρου), που όμως έχουν μπέσα, φιλότιμο και αφοβιά στο βλέμμα τους απέναντι στον τσαμπουκά του υπόκοσμου.

Ζούμε στην εποχή της απειλής του φασισμού και ο φόβος μας τους γιγαντώνει. Υπό αυτή την έννοια, ο συμβολισμός της φράσης «Κάνε πίσω τώρα! Μην τολμήσεις άλλο βήμα» στα μούτρα του φασίστα, είναι πέρα για πέρα πολιτικός. 
Πιο πολιτικός δεν γίνεται.

(Και όπως αποδείχθηκε, πιο αποτελεσματικός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: